AgTech meetup: Nove tehnologije u voćarstvu
Seriju AgTech meetupa završavamo 16. jula u 18.30h predstavljanjem startapa Fresh Agriculture Technologies, koji se bavi razvojem mobilnih softverskih aplikacija kako bi pomogli malim i srednjim proizvođačima jabuka da povećaju prinose, optimizuju troškove i vode evidenciju o svojim radovima u polju. Na dobro poznatoj Playground adresi - Kralja Milana 10, David Blaževski - CEO kompanije Fresh Agriculture Technologies će nam zajedno sa Mihajlom Milenkovićem predstaviti proizvod pod nazivom MapMyApple.

Tim ovog startapa, čine poljoprivredni eksperti, IT stručnjaci i biznis developeri. Nakon što su uočili da uzgajivači jabuka i pored velikog napretka tehnologije ne koriste sve mogućnosti koje su im u međuvremenu postale dostupne, kreirali su aplikaciju koja sakuplja podatke iz različitih izvora, kao što su informacije o vremenu, satelitske (NDVI) slike voćnjaka, statističke baze podataka i drugo, kako bi im onda izložili ekspertske modele i prediktivne analize u formi nedeljnih planova za fertirigaciju, irigaciju i ostale radove (orezivanje, berba itd.).

David Blaževski je svoj profesionalni razvoj započeo u kompaniji British American Tobacco, radeći u Srbiji i Rumuniji, da bi karijeru nastavio u Telenoru, a potom i u Telenor banci. Kao pionir prvih OpenData rešenja u Srbiji, radno iskustvo je sticao i u kompanijama kao što su Strawberry Energy, Asseco SEE i Trizma SmartSourcing. Pored njega, o svojim iskustvima u osnivanju tehnoloških startapa, govoriće nam i Mihajlo Milenković, koji je nakon završenog Mašinskog fakulteta bio stipendista inovacione akademije u Šenženu koju organizuje Google.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta “Igralište inovacija”.

Ulaz je slobodan, a sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite putem forme koju možete naći na ovom linku. Vidimo se 16. jula od 18.30 u Playground-u!
Ime i prezime *
Your answer
E-mail *
Your answer
Telefon
Your answer
Navedite naziv organizacije u kojoj trenutno radite: *
Your answer
Navedite poziciju na kojoj trenutno radite: *
Your answer
Vaš E-pošta i telefon su nam potrebni kako bismo vas kontaktirali i poslali potrebne materijale za radionicu, koristićemo ga isključivo sa ciljem informisanja o radionicama. Informacija iz koje kompanije ili organizacije dolazite nam pomaže da definišemo strukturu publike, sa ciljem poboljšanja narednih radionica i vaše interakcije sa nama. Nećemo prodavati, niti sa bilo kim deliti vaše lične informacije, bez vašeg pisanog pristanka i saglasnosti.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse - Terms of Service