Formulari d'inscripció al taller 'Dansa d'objectes', amb Federica Porello.

Dies: 29 al 30 de novembre del 2022. Només queden 3 places!! Horari: de 16h a 20h.
Total hores: 8h Lloc: Teatre Principal, Sala d’assajos (Terrassa).

Per formalitzar la inscripció has d'efectuar l'ingrés de la matrícula al següent número de compte: IF Barcelona - Associació Interseccions. IBAN: ES84.2100.0965.5002.0021.3692 BIC/Codi SWIFT: CAJASBBXXX I indicar el teu NOM I COGNOMS + el concepte "CURS IF 2022". Un cop feta la transferència, si us plau, envia'ns un correu electrònic amb el resguard de la mateixa a ifbarcelona.info@gmail.com i així procedirem a fer la reserva final de la matrícula.

Preu: 70€ (Descompte del 15% per a socis UNIMA, Alumne o exalumne de l'Institut del Teatre i soci de Putxinel·li/Titeresante).


Moltes gràcies! Ens veiem a l'IF Barcelona 22'! 

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Nom i cognoms *
DNI o passaport *
Nacionalitat *
Número de telèfon *
Breu biografia *
Motivació per a fer el curs *
Indica si et trobes en alguna de les següents situacions
Clear selection
Com ens has conegut?
Clear selection
Més informació del Taller 'DANSA D'OBJECTES'
El taller 'La Dansa d'Objectes' ofereix eines d'improvisació amb objectes i regles de joc específiques que al mateix temps donen certa llibertat d'interpretació per enfortir l'individu, la singularitat i el potencial expressiu.

El concepte de ‘La Dansa d'Objecte’ es basa en la relació entre els objectes i el moviment: fer ballar l'objecte i donar una concreció al moviment. Un diàleg entre les propietats físiques de l'objecte (textura, forma, pes) i una gramàtica d'accions (colpejar, moure, empènyer, llençar, deixar caure, donar...) de què emergeix una dansa metàfora de les relacions. La tensió entre la materialitat de les coses i la immaterialitat del gest genera lenergia del discurs performatiu.

Les classes inclouen: - Un escalfament individual o en parelles o en grup per sensibilitzar el cos

- Improvisacions individuals, en parelles o en grup, on s'estudien diferents qualitats de moviment, com transferir-les a l'objecte, o com les propietats físiques dels objectes poden inspirar la nostra dansa.

Els temes que s'hi aborden són:

- La musicalitat del gest: el fraseig, la dinàmica, el ritme, el to, la velocitat

- La precisió del moviment: l’articulació, la claredat

- Escoltar l'altre: les persones, les coses i l'espai que ens envolta

- El silenci: la quietud i la presència escènica.

- El diàleg entre l’experiència sensorial, l’imaginari i les emocions.


L'ORIGEN

“No juguem amb les coses ni amb les imatges, juguem amb objectes que alhora es pleguen i resisteixen els nostres desitjos. Estem amb ells en un estat d´unió i separació. Jugar amb les coses és estar en unió amb elles al lloc mateix de la nostra separació”. Francis Ponge

En els darrers anys, Federica Porello, Xavi Moreno i Marine Broise han desenvolupat un «vocabulari bàsic», que implica alhora objectes inanimats i actors físics. Les "coses" amb què treballen són objectes que, a primera vista, no tenen funció ni significat, però que poden combinar-se entre si o amb parts del cos per formar conceptes i idees a través del moviment.

Xavi MORENO, Federica PORELLO i Marine BROISE es van conèixer integrant un "Laboratori de Moviment" entre el 2011 i el 2013 sota l'impuls del titellaire circasià Merlin BORG. Junts van compartir un treball de fons destinat a desenvolupar un llenguatge en comú entre la dansa i la manipulació de titelles de mida humana. D'aquesta exploració va néixer Commune Présence, espectacle presentat entre d'altres al Festival Internacional de Charleville-Mézières, al Festival MIMA de Mirepoix ia Vivacité a Normandia.

Alimentats per aquesta experiència, es troben el 2016 per cultivar aquesta recerca de llenguatges híbrids en la cruïlla del cos i l'objecte. Ara, però, se centren en el desenvolupament d'eines per a la improvisació i la manipulació d'objectes, dels quals sorgeixen dos eixos de treball essencials: desenvolupar una pràctica que reuneixi aquestes dues disciplines i utilitzar aquesta pràctica com a llenguatge comú per a l'escriptura d'una dramatúrgia derivada partitures improvitzades, deixant a l'intèrpret una llibertat de reacció espontània del moviment.

WeWood, estrenat al Festival MIMA de Mirepoix l'agost del 2018, és la primera obra de Federica, Xavi i Marine; un espectacle per a tres intèrprets i 24 objectes sense història: restes, trossos de fusta amb què juguen i ensamblen per crear volums, paisatges cubistes o figures animades i amb què componen música sonora i visual.

La segona creació és Nowhen (2022), un monòleg parlat i dansat, creat i interpretat per Federica Porello, assistida per Xavi Moreno.


Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy