Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής Δήμου Γρεβενών: Programming@home
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Γρεβενών διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Programming@home».
Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών στην πληροφορική και για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι! Ο διαγωνισμός παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων προγραμματισμού Η/Υ ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την υπολογιστική και αλγοριθμική σκέψη, τη βιωματική μάθηση και τον προγραμματισμό.
Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών καλούνται προαιρετικά να δημιουργήσουν τα εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα. Προσδοκούμε ότι, με τη συμμετοχή τους, θα βελτιώσουν τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες αλλά και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που απαιτούνται (συνεργασία, αυτορρυθμιζόμενη μάθηση, καινοτομία, έμπνευση, υπολογιστική σκέψη).
Καλούμε τα παιδιά με την άδεια, συγκατάθεση και την προτροπή των γονέων/κηδεμόνων τους να λάβουν μέρος στη δημιουργία του δικού τους εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Η θεματολογία πρέπει να προάγει εκπαιδευτικές αξίες.
• Για τους μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η δημιουργία του εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον Scratch.
• Για τους μαθητές/τριες των Γυμνασίων η δημιουργία του εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον Scratch.
• Για τους μαθητές/τριες των Λυκείων (ΕΠΑΛ & ΓΕΛ) η δημιουργία του εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον Python.

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνεται από 15/4/2020 έως 31/5/2020 στην τρέχουσα ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Εδώ μπορείτε να καταγράψετε τα παραδοτέα σας ή/και να έχετε υπερσυνδέσμους προς συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό (π.χ., blog, εικόνες, βίντεο και ότι άλλο κρίνετε απαραίτητο και έχετε αναπτύξει ειδικά για αυτόν τον σκοπό).
Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές.
Η επιτροπή αξιολόγησης (στελέχη της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα κρίνει με βάση την εκπαιδευτική αξία, την καινοτομία/πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα.
Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν όσοι υποβάλλουν τις αρτιότερες συμμετοχές να παρουσιάσουν σε σχετική ημερίδα (διαδικτυακή-”Μένουμε στο σπίτι & δημιουργούμε”) την υλοποίησή τους. Επιπλέον, θα ενσωματωθούν σε εκπαιδευτικά αποθετήρια.
Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet, δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές ακαδημίες Scratch & Python.

Σημαντικές επισημάνσεις:
• Η συμμετοχή των μαθητών/τριών γίνεται αποκλειστικά με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
• Συμμετέχοντες: Απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης της ΠΕ Γρεβενών.
• Άτομα ανά συμμετοχή: 1-3 παιδιά.


Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Γρεβενών pektpegre@gmail.com

Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω πεδία (το email να ανήκει σε γονέα/κηδεμόνα).

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου *
Ονοματεπώνυμα γονέων/κηδεμόνων *
Συμπληρώστε για κάθε μαθητή/τρια το ονοματεπώνυμο ενός γονέα/κηδεμόνα του (Υπεύθυνοι/προπονητές ορίζονται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών)
Επιλέξτε τύπο σχολείου φοίτησης *
Οι μαθητές της ομάδας πρέπει να ανήκουν στον ίδιο τύπο σχολείου.
Αναφέρετε σχολική μονάδα φοίτησης της ΠΕ Γρεβενών *
Αν οι μαθητές της ομάδας φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία, να καταγραφούν όλα τα σχολεία
Περιγράψτε αναλυτικά το εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιουργήσατε. Πρέπει υποχρεωτικά να έχετε υπερσυνδέσμους-links που να οδηγούν στο παιχνίδι που δημιουργήσατε καθώς και σε τυχόν συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό, π.χ., blog, εικόνες, βίντεο και ότι άλλο κρίνετε απαραίτητο και θα έχετε αναπτύξει ειδικά για αυτό το σκοπό. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε email στο pektpegre@gmail.com. *
Με βάση αυτό το πεδίο θα αξιολογηθεί η πρόταση.(ο διαγωνισμός είναι μαθητικός, οπότε πρέπει να καταγραφούν αποκλειστικά οι ιδέες των μαθητών/τριών)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy