Inschrijving funda Huis
Met het invullen en verzenden van dit formulier kunt u zich als gemeente aanmelden met een specifieke bouwlocatie voor de realisatie van het funda Huis. Naast een aantal vragen over de kenmerken van de locatie vragen wij u om een motivatie voor deelname aan dit project en uw visie op de samenwerking.
Email address *
Toelichting project
Funda, architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs, Van Wijnen en Nieuw Wonen Nederland willen samen met een Nederlandse gemeente het funda Huis bouwen. Dit in 2017 ontworpen rijtjeshuis, op basis van data en dromen, fungeert als een symbool voor data- en vraaggestuurd ontwikkelen. Het originele funda Huis willen we bouwen in combinatie met een lokaal nieuwbouwproject: woningen die op basis van dezelfde principes worden ontwikkeld als het funda Huis, maar met behulp van lokale data en actuele dromen en wensen van een specifiek geïnteresseerde doelgroep.

We zoeken naar een gemeente die niet alleen een locatie beschikbaar stelt maar die als samenwerkingspartner met ons in dit project stapt. En dus de projectdoelstellingen onderschrijft en actief uitdraagt.

Wat kan het funda Huis uw gemeente onder andere brengen:
- Aantrekkingskracht vergroten door het aanbieden van meer onderscheidende woonvormen;
- Versterken van de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt en woonomgeving door het proces van co-creatie;
- Toetsing en/of verdieping van het bestaande woonbeleid.

Beoordelingscriteria
Welke eisen stellen wij aan de samenwerkingspartner (gemeente) en de locatie?

Uit oogpunt van haalbaarheid en betaalbaarheid is de minimale omvang van het project 15 woningen, rekening houdend met een beukmaat die kan variëren tussen 4,80 m en 6,30 m. Dit heeft gevolgen voor de (omvang van de) locatie.

Wij willen het funda Huis binnen een afzienbare termijn bouwen. Dat betekent dat we ook eisen stellen ten aanzien van de beschikbaarheid en de bestemming van de locatie.

Naast planologische geschiktheid hechten we veel belang aan de samenwerking. Wij zien dit project als hét voorbeeldproject van data- en vraaggestuurd ontwikkelen en bouwen. Wij zijn op zoek naar een samenwerkingspartner met ambitie die net als ons de bewoners centraal wil stellen door iets te bouwen wat aansluit bij hun vraag. En die daarom alle nodige inspanning en medewerking verleent om van het project een succes te maken.

Wilt u dat het funda Huis in uw gemeente komt te staan? Meld u zich dan bij ons aan door dit vragenformulier volledig in te vullen.

* Indien u meerdere locaties binnen uw gemeente aan wil dragen als bouwlocatie voor het funda Huis verzoeken we u vriendelijk om per locatie dit inschrijfformulier in te vullen.

Selectieprocedure en planning
Aan de hand van de criteria (omvang, bestemming en beschikbaarheid locatie, samenwerking en motivatie) maakt het team van architecten, funda, NWN en Van WIjnen een keuze.

Aanmelden kan van 5 juni t/m 5 augustus 2019. De geselecteerde gemeente wordt medio september 2019 bekend gemaakt.

Bij vragen: fundahuis@vanwijnen.nl.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service