SWF:s höstbuteljering 2017 – Nr 26
Kilchoman!
För första gången sedan våren 2011 erbjuder SWF en Islaywhisky till sina medlemmar. Detta blir också premiär för en malt från Islays nyaste destilleri, Kilchoman. För ovanlighetens skull för en höstbuteljering blir det en fatstark utgåva vilket medför ett aningen högre pris än vanligt.

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay grundat av Anthony Wills. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren.

Kilchoman destillerar ca 175,000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland. Bland annat har svenska Box mycket att tacka Kilchoman då man hämtat en hel del inspiration därifrån. Målet är ”from barley to bottle” whisky vilket innebär att man framställer whisky av korn från egna gården enligt traditionell golvmältning som därefter lagras och avslutningsvis buteljeras på gården. Den egna golvmältade malten räcker dock inte till för hela produktionen och ”våra” flaskor innehåller sprit med hårdrökt malt (ca 50 ppm) ifrån Port Ellen Maltings.

Whiskyn
Whisky: Kilchoman
Vintage: 2012/2013 (ca 5 år gammal)
Alkoholhalt: ca 57,5%, ej kylfiltrerad och utan några färgtillsatser
Storlek: 70cl
Fat: Bourbonfat som därefter genomgår ca 6 - 8 månaders finish på PX_Sherryhogsheads
Pris: 949 SEK
Antal: Max ca 1200 (ca 240 flaskor per fat, max 5 fat)
Etikett: Liknande Kilchomans privatbuteljeringar, med SWF-relevant information på etikett och kartong.
Är du sugen på en butelj?
OBS! Eftersom antalet flaskor är begränsat så är det först till kvarn som gäller!

Leveransen planeras till November 2017.

Vid överteckning sker tilldelning baserat på den turordning som anmälan inkommit. Först en flaska per anmälan och ytterligare flaskor i mån av tillgång och enligt samma princip.

Du kan anmäla ditt intresse t.o.m 10 augusti.

Betalning
Inbetalning skall ske först efter att du har fått besked om du ha fått en flaska/flaskor. Detta kommer i ett separat meddelande efter den 10 augusti. D.v.s ingen inbetalning nu!
Anmälningsinformation
För att göra det enklare för oss i styrelsen att administrerar dessa erbjudanden så vill vi att du tar hänsyn till följande:

1. Anmäl dig ENDAST för det antal flaskor du vill beställa. Om du beställer flera gånger så kommer vi att anta att du vill ha alla dina beställningar. Dessa måste DU betala för.

2. Är inte namn och e-mejladress korrekt ifyllda så kommer inte beställningen att hanteras som godkänd. Med detta menar vi att det inte räcker med att skriva te.x bara ett förnamn och en anonym e-mejladress. För -och efternamn måste vara ifyllda samt en FUNGERANDE e-mailadress.

3. Beställ endast för en person i taget.

4. Du måste vara medlem för att både beställa och senare hämta ut dina beställda buteljer.

5. Om du får en flaska, GRATTIS! Men respektera våra utlämningstider!

Hur många flaskor är du intresserad av?
För -och efternamn
Your answer
E-mailadress
Your answer
Upprepa e-mailadress
Your answer
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms