Јавни позив
Мудл Mрежа Србије и Друштво за информатику Србије позивају наставнике основних школа у Републици Србији који предају наставни предмет Информатика и рачунарство, да учествују у бесплатној обуци за коришћење и дисеминацију електронских наставних материјала везаних за наставну тему Рачунарство у V и VI разреду, као и за хоризонталну подршку другим наставницима, на регионалном нивоу.

Обука ће обухватити 60 наставника, трајаће 3 недеље (од 24. маја до 13. јуна 2017. године) и биће реализована у форми онлајн курса са завршним сусретом уживо.

Наставни материјали који ће, током обуке, бити представљени и стављени наставницима на располагање за употребу и даље дељење, настали су у оквиру пројеката “Визуелно програмирање за основце” и “Програмирање за основце”, које реализују Мудл Мрежа Србије и Друштво за информатику Србије под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Пројекте подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Фондација Петља.

Од полазника обуке очекује се да поставе темеље регионалне мреже подршке наставницима предмета Информатика и рачунарство (у свом окружењу) тако што ће:
• обавестити колеге из школа у окружењу о постојању електронских наставних материјала и
• саветодавно помоћи колегама у имплементацији новог наставног програма.

Молимо све заинтересоване наставнике који предају наставни предмет Информатика и рачунарство у основној школи, да попуне пријавни формулар, најкасније до 21. маја у 23.h.

Полазнике ћемо бирати на основу регионалне заступљености и мотивације за учешће на обуци.
Имена одабраних полазника биће јавно објављена 22. маја 2017. године на веб-местима Мудл мреже Србије и Друштва за информатику Србије.

Програмирај!
Име и презиме наставника *
Your answer
Адреса електронске поште *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service