Regisztráció – Hosszú élet gyakorlat – Tsewang Rigdzin tanítás Gese Choekhorthsang Rinpocsétől 2020. január 3-5.
A Ligmincha Magyarország meghívására ismét hazánkba látogat Gese Choekhortsang Rinpocse, bön buddhista láma, aki a legismertebb bön hosszú élet gyakorlatot adja át, olyan módon, hogy az beépíthető legyen mindennapi életünkbe. (Ezt segíti az is, hogy minden résztvevő kap a gyakorlat végzéséhez szükséges szöveget és képet.)

A jelentkezéshez kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot. Az űrlap elküldése után azonnal automatikus üzenetet érkezik a Google űrlapoktól a megadott emailcímre az űrlapon szereplő információkkal, valamint a jelentkezés során megadott adatokkal.
Kérjük, segítsd a munkánkat azzal, hogy csak egyszer töltöd ki az űrlapot, így elkerüljük a duplikációkat. Ha nem kapsz automatikus válaszüzenetet, azt jelenti, hogy nem érvényes emailcímet adtál meg, ezért kérünk, ügyelj a pontos emailcím begépelésére.

Felajánlás a tanításra:
A pénteki előadásra: 2 000 forint
Az egész programra előzetes regisztrációval: 18 000 forint (regisztráció nélkül 23 000 Ft)

A regisztráció 8 000 forint felajánlás előzetes elutalásával válik érvényessé.

Kedvezmény: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola aktív hallgatóinak 50% (kérjük, hogy a közleménybe írjátok bele pluszban: TKBF/diákigazolvány száma).

Információ előleg utalásához:

Bank: MagNet Bank
Kedvezményezett neve: Ligmincha Magyarország
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18532614

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN számlaszám: HU40 1620 0151 1853 2614 0000 0000
S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

Közlemény: Adomány TR / az adományozó, azaz a résztvevő teljes neve, vagy nevei
Összeg 8 000Ft/fő

A felajánlás fennmaradó része (10 000 Ft) a helyszínen regisztrációkor készpénzben fizetendő.

(KÉRJÜK CSAK AKKOR UTALJ HA KITÖLTÖTTED ÉS ELKÜLDTED AZ ŰRLAPOT, KÜLÖNBEN NEM TUDJUK AZONOSÍTANI A BEFIZETÉSED!)

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adományként előre utalt összeget, amennyiben törölnéd a regisztrációdat, vagy a tanításon nem tudsz részt venni, a későbbiekben már nem áll módunkban visszautalni. Ha helyetted más el tud jönni, úgy az ő nevére átvezetjük a regisztrációt.

Ha megtörtént az előleg átutalása, mindenképp visszajelzünk Neked a regisztrációd sikerességéről.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt csak a regisztráció során visszaigazolt jelentkezőknek tudjuk garantálni a részvételt, illetve az étkezést.


Email address *
Név *
A tanításról
Mindannyian hosszú életet szeretnénk, a bön és buddhizmus tanításai szerint azonban nem mindegy, hogy milyen életet élünk. Ezekben a hagyományokban az emberi születés ritka és értékes kincs, amely lehetővé teszi, hogy találkozzunk a buddhák tanításaival, spirituális ösvényt kövessünk, és elérjük a felébredést. A különböző hosszú élet gyakorlatok is ezt a célt szolgálják végső soron, hiszen meghosszabbítják az emberi testben eltöltött értékes időt, pontosabban megvédik a gyakorlót az azt megrövidítő tendenciáktól, mint például a különböző elemek és szelek (lungok) egyensúlyának felbomlása.

Tsewang Rigdzin történelmi személy volt, a Zsang Zsungi Drenpa Namkha fia és Pema Tongdrol ikertestvére, akit a bön és a nyingma hagyomány Padmasambhavával azonosít. Amellett, hogy már születésekor rendelkezett a nagyszerű bölcsesség és megvalósítás jeleivel, számtalan tanítást és lényegi útmutatást kapott apjától. Mindezek mellett az érző lények szenvedésének csillapítása érdekében sok rituális szöveget állított össze, sőt, a legmagasabb jármű, a dzogcsen, a teljes tökéletesség fontos vonaltartó mestere is volt egyben.

Az ő átadási vonalához csatlakozhatunk ezen a kivételes alkalmon, hogy hosszú, és érdemekben gazdag életet élhessünk minden érző lény javáért.
Tsewang Rigdzin
Gese Choekhortsang Rinpocse
A tanítóról
Geshe Nyima Woser Choekhortshang Rinpocse a Samling kolostorhoz közeli faluban született (Dolpo, Nepál) 1976-ban. A falujukban lévő Tashi Namgyal kolostor vezetői családjából kerülnek ki.

Nyolc éves korában édesapja és nagyapja Indiába vitték, és felvételét kérték a Tibetiek Központi Iskolájába (Dolanji, Himachal Pradesh, India), ahol modern képzésben részesült, angol, hindi és tibeti nyelvet tanult.

1992-ben, 16 éves korában, engedélyt kapott a vallási fogadalmak tételére, és fokozatosan a kolostori életre tért át. Egyidejűleg felvették a Menri Kolostor-ban lévő Bön Dialektus Iskolájába. 16 éven át tanulmányozta a tibeti bön filozófiát, az asztrológiát, a csillagászatot, a tibeti irodalmat és történelmet, a hagyományos tibeti gyógyászatot, valamint a bön hagyomány szertartásait és meditációit. 2008-ban megkapta a geshe fokozatot, ami a tibeti kolostori képzési rendszer legmagasabb fokozata (nyugaton a PhD-nek feleltethető meg).

Tanulmányai alatt, kivételes lehetőséget kapott, hogy a bön spirituális vezetőjét, Őszentsége a 33. Menri Trizin-t (a Menri kolostor főapátját) személyi titkárként szolgálhassa. 2001-ben megválasztották bizottsági tagnak a Bön Dialektikus Iskola képzéséhez használt könyvek szerkesztéséhez. 2002-ben a Bön Dialektikus Iskola elnökévé választották. 2003-ban az évente megjelenő Bon-sGo folyóirat főszerkesztője is lett. 2005-ben Dolpo-ban megalapította az Ősi Kéziratok Kiadási Központját. Még ugyanebben az évben a Menri kolostor kincstárnoka lett, és három évig látta el ezt a hivatalt.

Felhasználva tapasztalatait és ismerve a hagyományos kolostori képzést 1998-ban tudományos kutatásba kezdett. Főbb érdeklődési területei: Dolpo nyelve és a bön filozófia. 2006-tól sorozatos nemzetközi szemináriumokon és konferenciákon vett részt, tibeti folyóiratok szerkesztésében és könyvek kiadásában segédkezett, szerte a világon.

2009-ben meghívást kapott a Hollandiai Leiden Egyetemre, ahol vallásról szóló előadásokat tartott. Pillanatnyilag Prágában (Cseh Köztársaság), a Charles Egyetemen tanít, ahol nemrégiben doktorált. Európában a Ligmincha közösségek meghívottjaként adott tanításokat.

2015 februárban szentelték fel, és kapta meg a rinpocse titulust a Menri kolostorban.

Magyarországon már 8 alkalommal adott tanítást.
Tervezett program *
*A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A tanítás pontos témáját, az előrehaladás mértékét Rinpocse határozza meg.
.
2020. január 3. péntek
18.00 – 20.00: Bevezető előadás

2020. január 4. szombat
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 17.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
17.30 – 18.00: kérdések-válaszok

2020. január 5. vasárnap
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 15.30: Tanítás, meghatalmazás (lung)
15.30 – 16.00: áldás

Helyszín
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Budapest 1098 Börzsöny utca 11. (a helyszínváltoztatás jogát Budapesten belül fenntartjuk)
Kérjük, válaszd ki mely napokra jelentkezel! *
Szombat és vasárnap vegetáriánus ebéd - kérjük add meg ebédigényed *
Required
Szeretnél feliratkozni a Ligmincha Magyarország hírlevelére? *
Required
Közösségünkről
A Ligmincha Magyarország – Bön Buddhista Egyesület a Tenzin Wangyal Rinpocse által 25 évvel ezelőtt alapított Nemzetközi Ligmincha tagjaként a bön buddhista hagyomány élő megőrzését, valamint autentikus gyakorlását tűzte ki céljául, Rinpocse útmutatásai alapján. Közösségünk a Jakab Katalin által elkezdett missziót folytatva végzi tevékenységeit A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközösségeként, de 2016 óta már önálló egyesületi formában is.

A Ligmincha Magyarország elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

Tevékenységeink:
Rendszeres gyakorlások szervezése
Tenzin Wangyal Rinpocse internetes tanításainak szinkrontolmácsolása, valamint a tanítások elérhetővé tétele a közösség Facebook vagy Youtube csatornáján keresztül.
Autentikus bön buddhista tanítók meghívása, és tanítások/átadások szervezése.
Tenzin Wangyal Rinpocse könyveinek fordítása és kiadása
További információ: www.facebook.com/ligmincha.hungary/ www. ligmincha.huSubmit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy