Sök Holgerspexet 2023! (Ej scengrupper)
Kul att du vill bli spexare!

Det här formuläret gäller ansökan till alla Holgerspexets grupper förutom scengrupper (dans, kör och skådis). Vill du söka någon av dessa grupper sker det i ett eget formulär på www.holgerspexet.se.

Läs igenom gruppbeskrivningarna nedan (det finns nästan alltid något för alla!). Fyll sedan i formuläret med lite kontaktuppgifter, vilka grupper du är intresserad av och annat smått och gott så kommer aktuell gruppchef höra av sig angående din ansökan.

Vi tillämpar löpande antagning under våren tills dess att grupperna har blivit fulla, så ju tidigare du skickar in din ansökan desto snabbare har du möjlighet att bli en holgerspexare. Skickar du in en ansökan under hösten kanske du därför inte hinner bli antagen till detta år men då finns din ansökan sparad till nästa år.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Kontaktuppgifter till årets produktionsgrupp
Om du har några frågor angående en viss grupp är du varmt välkommen att kontakta årets producenter på producent@holgerspexet.se så hjälper de dig vidare.
Gruppbeskrivningar (ansökan längre ned)
Bandet
Vad är ett musiknummer utan taktfasta trummor? En aktfinal utan en maffig blåssektion? Varje år söker vi duktiga musiker till vår eminenta orkester, Bandet. Spelar du gitarr, bas, trummor, piano eller något blåsinstrument? I så fall borde du söka dig till den här gruppen!


Dekoren
Har du massor av fantasi och kreativitet men ingenstans att få utlopp för den? Byggde du trädkojor som liten, och saknar du nu att skapa? Sök då dekorgruppen! Dekorgruppen är de som får en kal teaterscen att börja leva och bli centrum för en spännande historia. Manusgruppens idéer är ofta tokiga och man kan få experimentera fram massa smarta lösningar!  


Gyckelgruppen
Vad vore ett spex utan en gyckelgrupp? Holgerspexets egen gyckelgrupp Nils-Holgerz är aktiva hela året. Vi åker runt på sittningar och andra happenings för att gyckla och sprida Holgerspexets budskap. Det gör vi framförallt för att det är kul men även för att locka nya medlemmar till spexet. En av de största händelserna på året är Schlaget, en riktigt rolig gyckeltävling anordnad av MatNatsektionens festeri som vi brukar delta i.


Koreografer
Holgerspexets musiknummer är varierande med allt från fartfyllda scenshower till lugna och känslosamma ballader. Vill du vara med och koreografera dessa danser är det här gruppen för dig! Du behöver inte söka dansgruppen för att söka koreografgruppen, men om du är sugen på att både dansa och koreografera går det självfallet bra att söka till båda.


Kostymgruppen
Har du alltid längtat efter att sy en toga? Eller föredrar du kanske det pampiga 1800-talet med veck och knappar? Kostymgruppen har något för alla smaker och tidsepoker. Lösmustacher och fetsmink, sammetstyg och linne. Kostymgruppen är de som får alla på scen att se makalösa ut med hjälp av ursnygga scenkläder och fantastiskt smink!  


Låtarrangörer
Gillar du att skapa musik och få bestämma vad andra ska spela? Utan arrangemang är det väldigt svårt att få ett band att spela enhetligt och därför är det en himla tur att låtarrangörerna finns. De gör så att bandet har noter som går i samma tonart och tempo och att körens olika stämmor fungerar tillsammans.


Manusgruppen
Har du livlig fantasti, tycker om att skriva och har en massa dåliga (vi menar såklart bra!) ordvitsar på lager? Då ska du söka manusgruppen! Det är manusgruppen som kommer på den historia som de andra grupperna sedan utgår från när spexet skapas. Det innebär massa rim till skådis (bra och ibland mindre bra), mängder med skämt till publiken (dåliga och för det mesta rent usla), ett tjog med pyroteknik till tekniken (alltid bra!) och en massa fysiskt omöjliga situationer för dekoren att skapa. 
Tyvärr är manusgruppen för 2023 fulltalig, men manusgruppen 2024 är möjlig att söka till nu då planen är lägga grunden för nästa spex redan i år! Om du är sugen på att skriva vill vi även tipsa om att man i textförfattargruppen också har möjlighet att författa roligheter. Dessa framförs istället genom fantastiska sångnummer under spexföreställningen.


Mediagruppen
Är du intresserad av foto-och/eller filmredigering är detta gruppen för dig! Mediagruppen ser till att spexet blir bevarat till eftervärlden med hjälp av bilder och filmer och vi samarbetar även med PR-gruppen vid marknadsföring av spexet. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Sitter du däremot med foto/filmkunskaper är du mer än välkommen att lära oss andra ett och annat.


PR & Info
Det finns inget mer tacksamt att marknadsföra än spex! PR-gruppen är spexets ansikte utåt och med lakan, affischer, minispex och sociala medier gör vi reklam för våra föreställningar och vår förening. PR-gruppen håller även i kontakten med våra sponsorer och ansvarar för kiosken under föreställningarna.


Qlubmästeriet
Gillar du att laga mat och organisera festligheter? Qlubmästeriet är den grupp som lägger grunden för Holgerspexets fantastiska sammanhållning, helt enkelt det som gör Holgerspexet till en av de absolut bästa föreningarna man kan vara med i. Alla gillar QM och QM är synonymt med gemenskap. QM fixar mat till alla under rephelgerna och har huvudansvaret för sittningarna i samband med våra kickoffer och föreställningar.


Teknikgruppen
Tycker du att ljud och ljus är det som fulländar en show eller föreställning? Då är tekniken den grupp du ska söka! Tekniken hänger lampor och högtalare, de mickar band och programmerar ljus. De löser även ljud och alla häftiga specialeffekter. Det är helt enkelt tack vare tekniken som publiken kan se och höra allt som händer på scen!


Textförfattare
Spexet är fyllt med underfundiga och känslosamma låttillfällen som fyller ut och fördjupar handlingen. Utifrån manus och karaktärsbeskrivningar använder textförfattarna massa fantasi, humor (och en stor portion nödrim) för att skriva texter till spexets låtar.  Dessa brukar vara mycket uppskattade!  Målet är att ingen ska komma ihåg originaltexten när man väl har hört spexversionen!


Webbgruppen
Webbgruppen är till för dig som gillar att hänga bakom de digitala kulisserna. Som medlem i webbgruppen har du fullständig överblick och insyn i allt vad gäller spexets hemsida och IT-system. Huvudfokus för webbgruppen är att underhålla och utveckla dessa system så att de är så användbara som möjligt för spexet. Du kommer långt med grundläggande programmeringskunskaper, ett gediget intresse för webbutveckling och en vilja att lära dig nya saker; internet har svar på de flesta frågor!
Dina kontaktuppgifter
Vad heter du? (För- och efternamn) *
E-postadress *
Telefonnummer *
Varför vill du vara med i Holgerspexet? *
Berätta gärna lite om dig själv. Något som kan vara kul för oss att veta? *
Sök spexet!
Kryssa för de grupper du vill vara med i. Om en grupp inte finns med här men står beskriven ovan så är det troligen för att ansökan har stängt. Dubbelkolla då om det står i beskrivningen att den har stängt, hör annars av dig till webb@holgerspexet.se
Vilken eller vilka grupper vill du vara med i? *
Required
Om du har sökt flera grupper, skriv då gärna om du har någon grupp du helst vill vara med i.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Holgerspexet. Report Abuse