Anmälningsformulär | Vår tids största utmaning: Hur får vi våra barn att kunna, vilja och våga röra sig hos oss? | Gävle 7/1 2020
HUR VI ÖKAR RÖRELSEFÖRSTÅELSEN HOS BARN OCH UNGA I ARBETET MOT EN FÖRBÄTTRAD FOLKHÄLSA!

Varmt välkomna till vår livsviktiga utbildning!

I och med att Barnkonventionen blir lag nästa år ska vi arbeta ännu hårdare för att våra barn och ungdomar ska hitta till våra trivsamma, roliga och utvecklande miljöer i idrottsföreningar. Rörelseförståelse (Eng. Physical Literacy) är en förutsättning för att sänka trösklarna in till föreningslivet. Rörelseförståelse är ett holistiskt koncept för fysiskt aktivitet och förmedlar, med tydlighet och forskningsstöd, att det finns oerhört mycket vi kan göra för att motverka den epidemi av inaktivitet som breder ut sig. Alla barn och unga ska få möjligheten att upptäcka rörelseglädje, få samma rätt till rörelse och därmed samma förutsättningar att må bra och prestera bra.

Kunna, vilja och våga
Grundutbildningen ger dig som tränare, ledare och förälder en djupare grundförståelse för de viktiga drivkrafter och metoder som är nycklarna till att människor – med fokus på barn och unga – ska kunna, vilja och våga röra sig i våra idrottsföreningar hela livet.

Utbildningen innehåller:
- Teoretisk kunskap i Rörelseförståelse och hur det gynnar träningsutvecklingen
- Workshop med inspiration på övningar att ta med tillbaka till träningen

Föreläsare för kvällen:

Pilo Stylin
Projektansvarig för Barn och ungdomsidrott på Svenska Budo & Kampsportförbundet. Pilo kommer att djupdyka in i Rörelseförståelsens grunder speciellt riktad till er som arbetar som föreningsledare, tränare, föräldrar och styrelsemedlemmar i idrottsföreningar. Föreläsningen syftar till att höja kunskapen kring Rörelseförståelse kopplat till allsidig träning och lek som inspirerar till att höja träningsutvecklingen hos barn och ungdomar i förening.


Tillfälle Tisdag 7 januari, kl. 18.30- ca 21.00

Plats Monitor ERP Arena i entréhallen, Gavlehovsvägen 13, 806 33 Gävle

Anmälan Anmälan senast måndag 16 december. Endast 100 platser finns! Anmälan är bindande.

Utbildningsdagen är kostnadsfri. Dagen arrangeras av Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna med målet att öka barn och ungdomars fysiska aktivitet i våra föreningar.

Kontakt Kristina Skoglund-Hansson,
Projektsamordnare "Rörelsesatsning i skolan" Gävleborgs Idrottsförbund
076- 892 16 75 | kristina.skoglund-hansson@gavleborg.rf.se

Välkommen till en viktig dag!
Email address *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy