Keskellä-kollektiivi: Kontakti-improvisaation jäljet -kurssi 4.-5.7.2024 Jyväskylän Kesä -festivaalilla. Opettajana Mirva Mäkinen ja säestäjänä Tapani Rinne
Keskellä-kollektiivi järjestää Mirva Mäkisen Kontakti-improvisaation jäljet -kurssin osana Jyväskylän Kesä -festivaalia. Kurssilla on mukana säestämässä muusikko Tapani Rinne. 

Kontakti-improvisaatio perustuu kahden tai useamman fyysisessä kosketuksessa olevan liikkuvan kehon väliseen kommunikaatioon ja liikkumista ohjaaviin fyysisiin lainalaisuuksiin. Kontakti-improvisaatioon kuuluu usein rullaamista, kaatumista, ylösalaisin olemista, fyysisen kosketuspisteen seuraamista, kumppanin tukemista ja painon antamista toiselle tanssijalle. Pyrimme sekä liikkeen aikana tapahtuvaan toisen tanssijan fyysiseen tukemiseen että lempeään lentotekniikkaan. Tämä työpaja on liikkeen kinesteettistä oppimista ilman muotoa tai muodon kopioimista.

Kurssin aikana työskentelemme improvisaatiorakenteiden parissa, joissa muusikko ja tanssijat vaikuttavat toistensa tekemiseen. Fyysinen dialogi tai trialogi toiseen tanssijaan tapahtuu painon, tasapainon, refleksien ja impulssin välityksellä.

Kurssi on suunnattu kaikille kontakti-improvisaatiosta kiinnostuneille eikä vaadi aiempaa kokemusta. Vaihtelemme kurssin aikana työskentelypareja.

Opettajaesittely Mirva Mäkinen:
Mirva Mäkinen toimii laaja-alaisesti niin koreografina, opettajana kuin tanssijana. Viime vuosina hänen tanssiteoksiaan on nähty mm. Zodiakin, Helsingin kaupunginteatterin (HDC), Tanssiteatteri Minimin, Tampereen Työväen Teatterin, Ryhmäteatterin, KokoTeatterin ja Itak:n ohjelmistoissa. Yli 20 vuoden aikana Mäkinen on tanssinut mm. Raekallio corp:n kymmenessä teoksessa, Karttunen Kollektiv:ssa, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Tanssiteatteri Raatikossa, uuden sirkuksen ryhmä Circo Aereo:ssa, Tanssiteatteri Minimillä, koreografi Joona Halosen, koreografi Mikko Orpanan ja koreografi Hanna Brotheruksen teoksissa. 

Mäkisellä on tanssin lehtoraatti Kallion lukiolla ja hän on opettanut tanssia noin 40 eri maassa, mm. Cullberg Balletilla Ruotsissa. Mäkinen väitteli Taideyliopistossa kontakti-improvisaation somaestetiikasta vuonna 2018. Mirva Mäkinen toimii tanssitaiteita edistävän yhdistyksen, Raakamateriaali ry:n, puheenjohtajana. 
www.mirvamakinen.com

Tapani Rinne:
Tapani Rinne on muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija ja tuottaja, joka on tullut tunnetuksi kokeellisesta ja innovatiivisesta tyylistään saksofonin ja klarinetin soitossa. Rinne toimii johtajana RinneRadio-yhtyeessä, joka on kansainvälisesti tunnettu aikaansa edellä olevasta elektronisesta jazzista. Hän on lisäksi osa palkittua Wimme & Rinne -maailmanmusiikkiduoa. Rinne on tehnyt musiikkia mm. tv-sarjoihin, elokuviin, dokumentteihin ja tanssielokuviin sekä työskennellyt useiden eri tanssijoiden ja tanssiteosten parissa.  Rinne on saanut tunnustusta työstään mm. Teosto-palkinnon, Georgie Award (”The Jazz Musician of the Year”) -palkinnon ja Jazz-Emman.
www.tapanirinne.com

Lisätiedot:
Milloin: to-pe 4.-5.7.2024
to 4.7. klo 10-12
pe 5.7. klo 10-12
Missä: Ryhtilä, Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä
Hinta: 90e

Maksutiedot:
Saaja: Raakamateriaali ry
Tilinumero: FI55 5723 8120 2764 21
Summa: 90 EUR
Viestikenttään: Kontakti-improvisaation jäljet / osallistujan nimi

Järjestäjä: Keskellä-kollektiivi & Jyväskylän Kesä -festivaali
Lisätiedot: www.keskella.fi / keskellakollektiivi(a)gmail.com
Tapahtumakuva: Jani Salonen. Kuvassa Keep Searching -teoksen työryhmäläisiä: muusikko Tapani Rinne, koreografi Mirva Mäkinen ja tanssijat Mimmi Salo sekä Pinja Grönberg. Teoksessa lisäksi tanssijana Rebecca Laube-Pohto.

Huomioi myös Jyväskylän Kesä -festivaalilla esitettävä teos Keep Searching, jonka koreografina toimii Mirva Mäkinen. Teos perustuu kontakti-improvisaation liikekieleen ja kolmen tanssijan lisäksi lavalla on Tapani Rinne. 
Ensi-ilta 3.7. klo 18
Toinen esitys 4.7. klo 18
 
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Nimi *
Puhelinnumero *
Ilmoittaudun kurssille: *

to 4.7.24 klo 10-12

pe 5.7.24 klo 10-12

Required
Lisätietoja:
Hyväksyn, että ilmoittautuminen on sitova. Samalla hyväksyn allaolevat ehdot: *

Varausehdot:  Kurssimaksun maksaminen varmistaa paikan kurssilla. Mikäli et voikaan osallistua kurssille, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla. Tulematta jättäminen ei ole peruutus.

Maksutiedot:
Saaja: Raakamateriaali ry
Tilinumero: FI55 5723 8120 2764 21
Summa: 90 EUR
Viestikenttään: Kontakti-improvisaation jäljet / osallistujan nimi

Työpajan voi peruuttaa maksutta 4.6.2024 mennessä. Sairastapauksissa saat työpajamaksusi täysimääräisenä takaisin lähettämällä meille sairastodistuksesi keskellakollektiivi(a)gmail.com. Muista ilmoittaa tilitietosi palautusta varten.

Keskellä-kollektiivilla on oikeus peruuttaa kurssi, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Mikäli olet jo maksanut työpajan, saat tällaisessa tapauksessa työpajamaksusi täysimääräisenä takaisin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Keräämme ilmoittautuessa yhteystietoja. Rekisteri sisältää käyttäjän lomakkeessa antamat tiedot. Emme luovuta tietoja muille ulkopuolisille. Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastuspyyntö tulee tehdä kirjallisesti sähköpostiin (ks. yllä). Henkilötietoja säilytetään maksimissaan vuoden ajan.

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy