Formular de aplicare MOLDVOX
Atelierele de film documentar MOLDVOX sunt parte a proiectului MOLDOX la ȚARĂ și își propun să facă cunoscute subiecte sociale relevante pentru comunitățile locale prin intermediul filmului documentar.

Participanții MOLDVOX pot fi jurnaliștii din mediile locale și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din teritoriu.

Sunt invitați să aplice cei curioși, inspirați, revoltați, creativi, responsabili, interesați să dezvolte într-un film documentar un subiect social relevant pentru localitatea de baștină, sau localitatea în care activează.

Urmează să fie selectați 6 participanți, câte 2 persoane din raioanele de nord, sud si centru. Sunt binevenite aplicațiile în echipă de câte 2 persoane din aceeași localitate. Experiență în manevrarea camerei de filmat, montare este oportună, dar nu obligatorie.

Atelierele urmează să fie organizate la Chișinău în lunile ianuarie (19-21 ianuarie), februarie, martie și aprilie. Datele pentru atelierele din februariei, martie și aprilie vor fi agreate împreună cu participanții în cadrul primului atelier. Durata unui atelier este de 3 zile.
Prin transmiterea formularului, aplicanții confirmă disponibilitatea de a participa integral la toate cele patru ateliere și de a livra un film documentar.

În cadrul atelierelor, participanții vor fi ghidați în alegerea celor mai potrivite subiecte pentru film, vor elabora scenariul filmului, vor învăța tehnici de filmare specifice filmului documentar, tehnici de montare. De asemenea, vor învăța tehnici de comunicare eficientă cu oamenii, de convingere și abordare corectă.

Filmul documentar de lung metraj rezultat la final va fi o compilație din scurt-metrajele filmate de fiecare participant, sau de echipe (în cazul aplicațiilor în echipă) din localitățile lor.
Imediat după selectarea subiectului și agrearea scenariului împreună cu tutorele atelierelor, Nora Agapi, participanții vor purcede la filmări. În cazul în care persoanele selectate nu vor avea acces la o cameră video pentru filmări, organizatorii vor asigura participanții cu tehnica necesară, în funcție de disponibilitate. Montarea filmelor se va face sub ghidarea tutorelui.

Nora Agapi, este documentaristă din România. Documentarele ei au fost selectate la festivaluri de top (Berlin, Rotterdam, TIFF, Astra etc). Cel mai recent film al Norei - "Timebox" a câștigat marele premiu al selecției Between the Seas la Jihlava Documentary Film Festival 2018
Nora are, de asemenea, o bogată experiență ca fotograf: colaborează cu agenția Corbis, a avut lucrări publicate în reviste importante precum: National Geographic, Sunday Times, Cosmopolitan, Elle, FHM si 4WD.

Deplasarea la Chișinău, cazarea și mesele participanților pe durata atelierelor vor fi achitate de către organizatori.

Filmele produse de participanți urmează să fie livrate la finalul lunii aprilie 2019.

Ulterior, autorii subiectelor vor fi invitați să participe la proiecțiile filmului și la alte activități organizate de asociația obștească MOLDOX. De asemenea, filmul va fi transmis către diverse festivaluri internaționale.

Termenul de aplicare este 5 ianuarie 2019. Doar persoanele selectate vor fi înștiințate pe adresa de email indicată în formular până pe 10 ianuarie 2019.

Pe parcursul ultimilor trei ani, asociația obștească MOLDOX a instruit peste 90 de tineri, pasionați de filmul documentar și documentariști cu experiență prin intermediul proiectului MOLDOX LAB. Acești tineri continuă să producă scurt metraje și documentare de lung metraj, obținând invitații de participare la diverse ateliere internaționale și nominalizări/premii la festivaluri internaționale. Asociația MOLDOX are parteneriate cu Centrul Balcan de Film Documentar, Rețeaua Europeană de Film Documentar (EDN), One World Romania Festival (OWR), Festivalul de Film Documentar din Lisabona, Portugalia, Baltic to Black Sea Documentary Network (B2B Doc).

Nume/Prenume *
Your answer
Data/luna/anul nașterii *
MM
/
DD
/
YYYY
Număr de telefon *
Your answer
Adresa de email *
Your answer
Ocupația, instituția *
Your answer
Indicați localitatea despre care doriți să faceți filmul documentar și care este tangența dvs. cu aceasta (locul de baștină/locul de trai/muncă etc.) *
Your answer
Enumerați câteva teme actuale și de interes din localitate despre care ați dori să faceți filmul. *
Your answer
Ce vă motivează să aplicați la acest proiect? *
Your answer
Care sunt așteptările de la acest proiect? *
Your answer
Aveți experiență anterioară în lucrul cu o cameră de filmare? Dacă da, vă rugăm să ne spuneți ce experiență aveți? *
Your answer
Aveți abilități de editare video? Dacă da, vă rugăm să ne spuneți ce experiență aveți? *
Your answer
Aveți acces la o cameră video, cu care să filmați documentarul? *
Dețineți un laptop cu software de editare? *
Ați mai participat la ateliere de film? Dacă da, vă rugăm să le indicați. *
Your answer
De unde ați aflat despre acest proiect? *
Your answer
Prin transmiterea formularului, confirmați disponibilitatea de a participa integral la toate cele patru ateliere și de a produce un film documentar în termenul stabilit de organizatori . *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service