Inschrijving Vlottenrace
Vlottenrace Brecht 2019: uitstel, maar geen afstel – de aanhouder wint!
Het zou ons dit jaar voor de zeilen gaan, hoopten de jeugdraad en jeugddienst van Brecht. De voorbereidingen waren in volle gang, de inschrijvingen liepen vlot en de goesting om er een spannende race van te maken was aanwezig. Er was echter één potentiële spelbreker die opnieuw stokken in de wielen kon steken, nl. de blauwalgen in het water.
We volgden de situatie al een tijdje op en deze week kregen we van de Vlaamse Waterweg het spijtige nieuws dat de blauwalg nog steeds aanwezig is in het kanaal Dessel-Schoten. Het verbod op zachte recreatie, de categorie waaronder de Vlottenrace valt, blijft nog van kracht. Als organisatie zien we ons dan ook genoodzaakt om in het kader van de algemene gezondheid de Vlottenrace op 22 september 2019 af te lassen.
Helaas wordt er dit jaar dus opnieuw geen startschot gegeven voor de Vlottenrace. De bouw- en stuurskills van de deelnemers zullen weer even opgeborgen moeten worden, maar uitstel is geen afstel! We streven ernaar een race op een later moment in 2020 door te laten gaan. We denken na over een enigszins gewijzigd concept van de race om de blauwalgen te slim af te zijn.
Als de nieuwe datum van de race bekend is, zal deze spoedig gecommuniceerd worden.
Wordt vervolgd...
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy