Prijavnica na Mladinstival
Mladinstival – festival mladinskega dela bo v okviru 8. evropskega tedna mladih potekal v torek, 9. maja 2017, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, in bo na dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa zanimiv način predstavil in proslavil mladinsko delo z vidika aktivnega (evropskega) državljanstva ter polnejše participacije mladih v demokratični družbi.

V okviru festivala bodo potekale raznovrstne aktivnosti, kjer bo lahko vsak obiskovalec našel kaj za svoj okus. Na prizorišču bodo potekali različni dogodki:
- dialog s komisarko Violeto Bulc,
- odprta seja Sveta Vlade RS za mladino
- zaključna konferenca Junaki zaposlovanja,
- otvoritev generalne skupščine ERYICA,
- delavnica na temo vključevanja Romov v mladinsko delo in
- Hackaton mladinskega dela.

Prosimo vas, da v prijavnice označite, katerih aktivnosti se boste udeležili.

Za kakršnakoli vprašanja smo vam na voljo na 01 430 47 47 ali na info@mva.si

Untitled title
I. Splošni podatki
Ime in priimek *
Your answer
Organizacija
Your answer
Telefonska številka
Your answer
Elektronski naslov *
Your answer
II. Prijava na posamezne aktivnosti v okviru Mladinstivala
Prijava je obvezna ne glede na to, ali boste na Mladinstivalu sodelovali kot razstavljalec ali obiskovalec in ne glede na to, ali nameravate aktivno sodelovati na kateri izmed številnih aktivnosti ali pa se boste le malo sprehodili po prizoriščih, se podružili in preverili, če je vse tako kot je treba.
Prijavljam se na Mladinstival, vendar se ne bom udeležil nobene od glavnih aktivnosti
1. Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc (10.00 - 11.30)
Tema dialoga bo prihodnost EU. Konkretno, zbiranje stališč in predlogov mladih o možnih poteh prihodnjega razvoja Evropske unije. Osnova za dialog bo Bela knjiga o prihodnosti EU, ki jo je pred kratkim objavila Evropska komisija in z njo odprla razpravo o prihodnosti povezave.

Ker ne gre za predlog Evropske komisije, temveč obdobje razmisleka, v katerem želimo države, a ne le vlad, temveč tudi civilno družbo, državljane, lokalne oblasti in podjetja spodbuditi, da razpravljajo o tem, kakšno Evropo si ob številnih izzivih želijo, kaj od nje pričakujejo in v katero smer naj se razvija.

Dogodek bodo udeleženci aktivno soustvarjali, saj bo potekal po participativni metodi world caféja o temah in scenarijih Bele knjige. Ključno osnovno vprašanje, ki ga postavlja Bela knjiga je staro, a potrebuje sveže ideje in nove odgovore: KAKŠNO PRIHODNOST SI ŽELIMO ZASE, ZA ZANAMCE IN ZA NAŠO UNIJO?

Prijavljeni bodo pred dogodkom dobili in preučili Belo knjigo, da bodo na dogodek prišli pripravljeni.
Vloge bodo tokrat obrnjene, evropska komisarka bo mlade spraševala in usmerjala, udeleženci pa bodo iskali rešitve. Tehtne zaključke bo evropska komisarka prenesla naprej. Posnetek dogodka bo na voljo na spletu in socialnih omrežjih.

Profil udeležencev
Mladi, starejši od 18 let (starost navzgor ni omejena), ki imajo temeljno predznanje o tem, kako deluje EU, in jih zanima razprava o prihodnosti EU. Dogodek bo objavljen na spletni strani PEK in dialogov v EU.

Število udeležencev je omejeno na največ 100 oseb.

Prijave na dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc so obvezne. Prijavite se lahko preko spletnege obrazca na https://ec.europa.eu/slovenia/event-registration/dialog_z_drzavljani_Bulc_sl.
Your answer
2. Odprta seja Sveta Vlade RS za mladino (12.00 - 13.30)
Svet Vlade RS za mladino (SVM) je posvetovalno telo, ki ga je imenovala Vlade z namenom, da ji nudi pomoč pri odločanju o zadevah s področja mladih in mladinskega sektorja. SVM sestavlja enako število predstavnikov in predstavnic Vlade in organizacij v mladinskem sektorju.

Na odprti seji Sveta Vlade RS za mladino bodo sodelovali predsednik vlade in predvidoma pristojni ministri za področja in politike, ki zadevajo mlade. S predstavniki mladih bodo razpravljali o ključnih izzivih, s katerimi se trenutno soočajo mladi v Sloveniji in Evropski uniji in ustvarili prostor za predstavitev prihodnjih načrtov vlade na tem področju.

Ali se boste udeležili odprte seje Sveta Vlade RS za mladino *
3. Zaključna konferenca Junaki zaposlovanja (14.00 - 16.00)
Konferenca Junaki zaposlovanja - Vrnimo si prihodnost je zaključni dogodek projekta Jamstvo na poti, ki sta ga izvaja Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (Sindikat Mladi plus) in Mreža MaMa. Pri projektu gre za promocijo ukrepov sheme Jamstva za mlade, dostojnega dela in aktivne participacije mladih, s poudarkom na ozaveščanju mladih o možnostih, ki jih imajo. Na konferenci bodo predstavljeni rezultati projekta, prihajajoči ukrepi, mladi pa bodo imeli možnost tudi podati predloge s področja zaposlovanja.
Ali se prijavljate za udeležbo na zaključni konferenci Junaki zaposlovanja? *
4. Otvoritev generalne skupščine ERYICA (15.00 - 19.00)
Otvoritveni del generalne skupščine ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency) bo poleg otvoritve predstavil mrežo in njeno delovanje predstavil slovenskim mladinskim delavcem, strokovni javnosti in članom mreže. Predstavljene bodo tudi oblike in razvoj sodelovanja, povezovanja, skupnega nastopa in razvoja treh najpomembnejših
evropskih mrež na področju informiranja mladih (Eryica, EYCA in Eurodesk). V času generalne skupščine bo Po otvoritvi bo izvedena tržnica projektov (marketplace), ki pomeni možnost spoznavanja partnerjev in njihovih programov ter dodelovanja in izmenjave programov na področju informiranja mladih.

Aktivnost bo potekala v angleškem jeziku.

Ali se prijavljate za udeležbo na otvoritvi generalne skupščine ERYICA? *
5. Delavnica na temo vključevanja Romov v mladinsko delo (15.00 - 16.30)
Delavnico bodo izvedli predstavniki romske skupnosti (Romski akademski klub), ki bodo na podlagi lastnih zgodb predstavili izzive, s katerimi se soočajo mladi Romi pri vključevanju v družbo. V okviru delavnice bodo odgovorili tudi na številne stereotipe (mite), ki se jih pripisuje Romom.

Cilj delavnice je, da se mladinske voditelje in mladinske delavce spodbudi, da razmišljajo o tem, kako lahko mladinske organizacije in organizacije za mlade vključujejo mlade Rome v svoje aktivnosti in kako lahko prispevajo k splošnemu vključevanju mladih Romov v družbo.

Ali se prijavljate za udeležbo na delavnici na temo vključevanja Romov v mladinsko delo? *
6. Hackathon mladinskega dela (10.00 - 16.00)
Besedo »hackathon« praviloma srečamo v kontekstu iskanja rešitev v poslovnem okolju. A sam koncept »hackathona« predstavlja veliko več. Hackathoni danes omogočajo izražanje samega sebe in kreativnosti posameznikov, bodisi s pomočjo tehnologije ali preprosto s pomočjo svinčnika, lista papirja in prave ideje. Gre za organizirane skupine posameznikov, ki iz nič ustvarijo edinstvene rešitve na podlagi dodeljenih izzivov.

Na Mladinstivalu ne bomo izvedli klasičnega 24 ali 48 ur trajajočega »hackathona«.Prav tako se na »hackathon mladinskega dela« ne prijavljate kot posamezniki, ampak kot ekipe.

»Hackathon mladinskeg dela« bo trajal 7 ur. Nanj se prijavite s svojo ekipo, v kateri so lahko 4 člani. Na dogodku bo sodelovalo največ 10 ekip, ki se bodo ukvarjale z izzivom s področja mladinskega dela.

Si upate prijaviti?

P.S. Zmagovalno ekipa čaka več kot odlična nagrada.

Ime ekipe
Your answer
Člani ekipe
Your answer
Vodja ekipe
Your answer
Kontakt vodje ekipe (e-mail)
Your answer
Kontakt vodje ekipe (telefonska številka)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service