Moving Cancer Care
DOEL ONDERZOEK

Aan de Arteveldehogeschool loopt er momenteel een onderzoek m.b.t. “Bewegen tijdens kankerbehandeling”. Met dit onderzoek wil men nagaan hoe kankerpatiënten op een haalbare en motiverende manier aangezet kunnen worden om meer te bewegen, en dit vanaf de start van de behandeling. Bij het motiveren van patiënten om meer te bewegen, spelen huisartsen een belangrijke rol. In dit onderzoek wil men dan ook sterk inzoomen op hun mogelijke rol, mogelijkheden, verwachtingen, barrières en facilitatoren.

Waarom?
Een actieve levensstijl tijdens de kankerbehandeling kan het effect van de behandeling verbeteren, bijwerkingen verminderen, het risico op kankermortaliteit en -herval verminderen en levenskwaliteit optimaliseren. Tóch bewegen kankerpatiënten doorgaans te weinig!


FOCUSGROEP

We wensen een focusgroep te organiseren tussen huisartsen binnen Oost-Vlaanderen. Hierbij willen we als onderzoekers nagaan hoe jullie met kankerpatiënten in aanraking komen en welke visie jullie reeds hebben over een actieve levensstijl tijdens de kankerbehandeling.

We zouden een focusgroep willen organiseren met minimum 5 huisartsen rond de tafel en hierbij rekening houden met julllie voorkeur voor praktische organisatie. Hierbij mag dit gesprek doorgaan in de vergaderzaal van de Arteveldehogeschool. Het gesprek zou 1h15 duren. Geef gerust opmerkingen naar haalbaarheid of toepasbaarheid.


HOE NEEM IK DEEL?

Laat hieronder uw gegevens achter en druk vervolgens op verzenden. Nadien zal één van de onderzoekers met u contact opnemen. De datum + uur van de focusgroep wordt nadien bepaald op basis van het invullen van een doodle tussen de geïnteresseerde huisartsen.


HEEFT U NOG VRAGEN M.B.T. HET ONDERZOEK?
Neem dan vrijblijvend contact op met onderzoeker Marie Crabbé, marie.crabbe@arteveldehs.be


Na afloop van ons onderzoek geven we dan ook graag meer informatie over onze inspiratiegids ‘bewegen tijdens kankerbehandeling’.

Alvast van harte dank voor uw deelname!

Marie Crabbé
Naam *
E-mail *
Telefoonnummer
Opmerkingen naar haalbaarheid focusgroep
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy