Stoppa utförsäljningen av Gamla Karolinska
Vi är en opolitisk oberoende grupp som vädjar till politikerna vid landstingsfullmäktige 13 februari 2018 att bordlägga beslutet att sälja Gamla Karolinska Sjukhuset (GKS).

I det vårdkaos som råder inom Stockholms Läns Landsting (SLL) och i skuggan av skandalerna kring Nya Karolinska sjukhuset (NKS, 600 platser) planerar landstingsmajoriteten att sälja Gamla Karolinska sjukhuset (GKS) med 900 säkra fungerande vårdplatser, mottagningar, kontorslokaler, samlingslokaler vid Karolinskas vackra park för 2.3 miljarder. Ett stort fungerande sjukhus ska blåsas ur invändigt för att bygga bostäder, vilket är ett oförsvarligt slöseri med resurser och miljö.
För halva köpesumman ska SLL hyra tillbaka byggnaderna fram till 2020.
Misstankar om jäv föreligger då den potentiell köparen, NIAM, har en styrelseledamot som tidigare varit Boston Consulting Groups VD samt suttit som styrelseledamot i Karolinska Universitetssjukhuset tom december 2017

Försäljningen baseras på ett beslut som togs för ca 10 år sedan då verkligheten såg helt annorlunda ut. Stockholms befolkning växer nu snabbare än beräknat, med ca 0,5 miljon nya invånare till 2030. NKS skulle kostat 14.5 miljarder, byggkostnaden blev 25 - 30 miljarder, inkl. drift av huset 60 miljarder. Hela gamla GKS skulle säljas för ca 10 miljarder nu säljer man huvudbyggnaden för en nettoinkomst på 1,3 miljarder.

Idag är GKS ett väl fungerande sjukhus med unikt centralt läge, som kommer att bli ännu mer lättillgängligt för hela Stockholms befolkning när den planerade T-banan blir färdig. Utökning av befintliga sjukhus eller att bygga ett nytt sjukhus kan inte möta den ökande befolkningens behov förrän om flera år. Att priset för GKS dramatiskt minskat jämfört med det beräknade priset för 10 år sedan är svårt att förstå.

Med detta upprop vill vi som arbetar i vården och betalar skatt till SLL protestera mot denna kortsiktiga och för stockholmarna dåliga affär.
Det finns inga argument för en snabb försäljning.
Det finns många skäl att begära en ny och förutsättningslös diskussion om hur sjukvårdskrisen i Stockholm ska lösas och vilken roll GKS kan ha i en sådan lösning, akut och på längre sikt.

Vi samlar in namn från alla er som delar vår åsikt. Namnunderskrifterna kommer att lämnas vid landstingshuset inför fullmäktigemötet för närmare uppgift om tid och plats, se länk till facebooksida nedan (du behöver inte vara med i FB)

Jag är emot att Gamla Karolinska säljs enligt förslaget ovan.
Förnamn
Your answer
Efternamn
Your answer
Bostadsort
Your answer
Arbetar du inom vården?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms