Необходимост от обучения за действащи журналисти и медийни професионалисти
По случай Деня на свободното слово, 3 май, Асоциацията на европейските журналисти - България отправя запитване към журналистите и работещите в медийната сфера. За всеки работещ е важно постоянно да повишава квалификацията си и да бъде в крак с новостите в своята област.
АЕЖ се стреми да предлага обучения за журналисти по актуални теми. Съвместно с нашите партньори от УНИЦЕФ организираме обучения за етично отразяване на деца. Предлагаме и курсове за използване на различни видове регистри и бази данни с обществено достъпна информация. Всяка година организираме обучения, съвместно с Google News Lab, за използване техните онлайн инструменти в работата на журналистите. Имаме и специален наръчник за отразяване на инциденти, на базата на който обучаваме журналисти и студенти в ролева игра. Правили сме тренинги и за проверка на фактите с водещ журналиста Жак Пезе от Либерасион и Коректив, както и такива за редактиране и използването на съдържанието на Уикипедия, съвместно с едноименната фондация. Заедно с Цифрова република пък организирахме обучение на тема "Авторско право в интернет".
Имаме възможност да повторим тези обучения за различна аудитория, но искаме да проучим нуждите на българската журналистическа общност. Затова ви предлагаме да заявите от какво обучение/какви обучения имате нужда.
Време за попълване: 3 - 5 мин.

Email address *
От обучения на каква тема имате нужда за развитието си като журналисти? *
Колко време бихте могли да отделите за обучение по една тема? *
Required
Лесно ли получвате разрешение от работодателя да участвате в обучение? *
Required
Бихте предпочели обучението да е в работен ден или през уикенда? *
Required
Работодателят би ли покрил ваши разходи за обучение - такса, нощувки, пътни разходи *
Required
Каква е разумната цена на еднодневно обучение, която бихте платили, ако се наложи? *
Required
Можете ли да участвате в обучение, което се провежда на английски език? *
Required
Населено място, в което работя
Медия, за която работя
Позиция *
Желая да получавам информация от АЕЖ - България. Съгласието може да бъде оттеглено по всяко време натискане на бутона "unsubscribe" в края на всеки имейл. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Association of European Journalists - Bulgaria.