3. Hrvatski ruralni parlament - prijavnica
3. Hrvatski ruralni parlament u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede/Mreže za ruralni razvoj, održat će se od 20.-23. svibnja 2019. u Vodicama i Tisnom. Detaljni program događanja nalazi se na stranicama Hrvatskog ruralnog parlamenta i HMRR-a:

http://hmrr.hr/hr/novosti/hrvatski-ruralni-parlament/otvorene-prijave-za-sudjelovanje-na-trecem-hrvatskom-ruralnom-parlamentu/
http://ruralniparlament.com/
--------------------
Trošak sudjelovanja | Svim sudionicima pokriveni su troškovi materijala, facilitiranja, obroka, prijevoza na terenske radionice i sl. Za sudjelovanje se ne plaća kotizacija.

Smještaj i prijevoz | Sudionici sami osiguravaju svoj smještaj i prijevoz do mjesta održavanja 3. HRP-a.

Prijave se primaju do 13. svibnja ili do popunjenja kapaciteta. Stoga požurite!

ORGANIZATORI:
Ime *
Your answer
Prezime *
Your answer
Organizacija *
Your answer
Funkcija / položaj u organizaciji *
Your answer
E-mail *
Your answer
Telefon / mobitel *
Your answer
Navedite ako imate neke prehrambene restrikcije:
Your answer
Molimo označite na kojim dijelovima programa ćete sudjelovati:
1. dan, ponedjeljak, 20. svibnja
Sudjelovat ću na: *
Da
Ne
Svečano otvaranje (16:00 - 18:00)
Svečana večera (19:00)
2. dan, utorak, 21. svibnja
Sudjelovat ću na: *
Da
Ne
Plenarna sjednica (9:00-13:30)
Ručak (13:30 - 15:00)
Ruralni café (15:00 - 18:00)
Ruralni domjenak - Tisno (od 19:30)
3. dan, srijeda, 22. svibnja
Sudjelovat ću na: *
Da
Ne
Terenske radionice (11:00 - 19:00)
Svečana večera - Tisno (od 20:00)
Popis i odabir terenskih radionica
Terenske radionice usporedno na 10 lokacija u Šibensko-kninskoj županiji (od 11:00h do 19:00h). Ovisno o lokaciji pojedine radionice, vrijeme polaska bit će naknadno određeno.

S obzirom da se radionice održavaju na različitim, udaljenim lokacijama, moguće je sudjelovati samo na JEDNOJ radionici. Molimo da se za sudjelovanje na željenoj radionici prijavite POPUNJAVANJEM SAMO JEDNOG OD POSEBNIH OBRAZACA NA LINKU U OKVIRU OPISA RADIONICE. Teme radionica su:

TR1. X FAKTOR - PAMETNO UPRAVLJANJE
Koje mogućnosti nam nudi novi financijski okvir EU te kako unaprijediti sustave upravljanja lokalnim zajednicama, uključiti dionike u procese donošenja odluka, digitalizirati usluge za građane i koje su prednosti višestrukih izvora financiranja.
Link za prijavu TR1: http://bit.ly/HRP-TR1

TR2. PRIRODA i DRUŠTVO
Što činimo i što još možemo učiniti u poljoprivrednoj proizvodnji kako bismo doprinijeli zaštiti okoliša, očuvanju bioraznolikosti, a da ne ugrožavamo opskrbu hranom te kako proizvodnju hrane učiniti zdravijom za čovjeka, a prihvatljivijom za okoliš.
Link za prijavu TR2: http://bit.ly/HRP-TR2

TR3. RESURSI NISU VJEČNI
Zašto su prirodni resursi potrošni i što i tko ih troši, što možemo učiniti kako bismo smanjili poboljšali iskorištavanje prirodnih resursa, zašto su sela odnosno najniže prostorne jedinice najbolje mjesto za aktivni doprinos smanjenju utjecaja klimatskih promjena
Link za prijavu TR3: http://bit.ly/HRP-TR3

TR4. DIGITALNA SELA – OKSIMORON?
Je li digitalizacija sela oksimoron? Kako nam digitalizacija mijenja i olakšava živote? Kolika nam je educiranost potrebna da bismo svi postali digitalni – koliko nam još fali i mogu li hrvatska sela postati 'pametna sela'.
Link za prijavu TR4: http://bit.ly/HRP-TR4

TR5. SUTRA JA VOZIM!
Povezanost kao jedan od osnovnih preduvjeta ostanka u seoskim područjima, mogućnosti koje postoje za povezivanje ruralnih krajeva s urbanim središtima i dostupnost sličnih usluga u Hrvatskoj te kako međusobno povezati naše otoke.
Link za prijavu TR5:http://bit.ly/HRP-TR5

TR6. RURALNI BIZNIS – OD POLJOPRIVREDNIKA DO PODUZETNIKA
Jesu li poslovne zone dovoljne za jači zamah gospodarstva u nekom području? Je li rješenje u boljem/jačem udruživanju? Koje preduvjete već imamo, što još trebamo učiniti, gdje je tu naša uloga, a gdje uloga države te kako postići sinergiju da bismo uspjeli pokrenuti gospodarski uzlet u ruralnim krajevima.
Link za prijavu TR6: http://bit.ly/HRP-TR6

TR7. ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE JE PREDNOST, A NE PRIJETNJA
Bojimo li se konkurencije ili nas ona motivira da radimo bolje, proizvodimo kvalitetnije te stanemo rame uz rame europskim proizvođačima? Pred nama je tržište s više od 500 milijuna potencijalnih kupaca, stoga zašto da se ograničavamo na samo 4,5 milijuna stanovnika Lijepe naše.
Link za prijavu TR7: http://bit.ly/HRP-TR7

TR8. ZAŠTO SMO OSTALI U HRVATSKOJ?
Nudili su nam poslove u Njemačkoj, Irskoj i na dalekom Islandu, ali unatoč svemu nismo željeli postati hrvatska dijaspora, ostali smo tu i našli načina da uspijemo doma. Da, moguće je!
Link za prijavu TR8: http://bit.ly/HRP-TR8

TR9. GLOBALNI CILJEVI ODRŽIVOG RAZVOJA I RURALNI PROSTOR
Program održivog razvoja do 2030. sadrži 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja i 169 podciljeva, od kojih su mnogi vezani upravo uz ruralna područja te proizvodnju hrane kao jednog od najvećih zagađivača okoliša i aktivnost s izravnim utjecajem na klimatske promjene. Kako politike ruralnog razvoja mogu pridonijeti globalnim ciljevima?
Link za prijavu TR9: http://bit.ly/HRP-TR9

TR10. RESURSI LOKALNE RIBARSKE ZAJEDNICE
Mogu li se suradnjom iskoristiti resursi lokalne ribarske zajednice i potaknuti održivi razvoj ribarskog područja? Kako udruživanjem proizvođača u ribarstvu odoljeti sve zahtjevnijem europskom tržištu.
Link za prijavu TR10: http://bit.ly/HRP-TR10

4. dan, četvrtak, 23. svibnja
Sudjelovat ću na: *
Da
Ne
Završna sjednica (prezentacije s terenskih radionica i usvajanje deklaracije) (9:00 - 11:00)
Studijski obilazak (fakultativno) - od 12:00
Veselimo se Vašem dolasku!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service