Registratie voor "Namen van Allah"
Inhoud
In deze module staan we stil bij de 99 namen van Allah die wij vanuit de Koran kunnen halen en de bekende profetische overlevering. Naast deze namen bespreken wij andere namen die niet behoren tot de lijst van 99, maar ook als naam geclassificeerd werd.

De namen worden niet in de klassieke volgorde besproken, maar zijn per categorie onderverdeeld. Dit maakt het gemakkelijker om de namen te begrijpen en met mekaar te linken. Eerst staan we stil bij de betekenis van de naam, taal-en vakkundig. Vervolgens overlopen wij de verzen in de Koran waarin de naam in voorkomt. Dit eveneens bij de profetische overleveringen en uitspraken van de metgezellen én vrome voorgangers.  
Nadien bespreken wij de spirituele connectie met de naam. Hoe moeten wij ons voelen bij die naam? Welke invloed zou het moeten hebben op ons hart? Dit is wat men de Ta°alluq noemt. Als de spirituele link besproken is, gaan we verder naar de praktijk van de naam. Welke invloed zou de naam moeten hebben op ons gedrag? Hoe kunnen wij die naam in ons leven vormgeven? Hoe kunnen wij die naam implementeren in onze gedragingen en persoonlijkheid?

Tenslotte vermelden wij de smeekbedes waarin de naam aan bod komt en leren wij Allah aanroepen met die naam. De module is doorlopend en kent nog geen einddatum. Wij bespreken wekelijks minstens één naam van Allah.


Tijdstip van evenement: De lessenreeks start op vrijdagavond 22 oktober 2021 van 19.00u tem 20.00u.

❗ Deze cursus wordt online aangeboden


info:  kafttotkaft@gmail.com
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Voornaam ( officieel ) *
Naam ( officieel ) *
Telefoonnummer *
E-mail *
Ik wens verder op de hoogte te blijven van volgende cursussen gegeven door Kaft tot Kaft *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy