III Marató "Fira de Santa Llúcia"
Fotofòrum Castelló
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nom i Cognoms *
Correu electrònic *
Telèfon *
Accepte el tractament de les dades i correu electrònic per a informació de pròximes edicions y els terminis i condicions exposades a les bases. *
Captionless Image
Required
Bases III Marató Fotofòrum Castelló

Dia: 12 de Desembre del 2021 Hora inici: 7:30
Hora final: 12:30
Lloc: Castelló
Inscripció: 2€

OBJECTIU
Després d’aquest període de pandèmia aquest any el foto fòrum Castelló presenta el “III Marató Fotogràfic: Fira Santa Llúcia” on l’objectiu es captar els detalls mes significants, representatius o desconeguts, així com l’esperit de Castelló, mitjançant la visió particular i les fotografies proposades per cada participant, a través de les dos seccións:

1.- Fira: Imatges que plasmen l’esperit de la fira d’entitats que es celebra en la nostra localitat en aquesta data
2.- Poble: Imatges de qualsevol lloc representatiu del terme urbà.

Podrà participar qualsevol persona que ho desitja, acceptant aquestes bases, abonant la inscripció de
2€ corresponent Cada participant caldrà que presente una fotografia per secció.

FUNCIONAMIENT

-Pre-inscripció: Caldrà que tots els participants es sol·liciten mitjançant el formulari inclòs al codi QR al cartell del Marató Foto fòrum Castelló.

-Recorregut: El recorregut serà lliure per tot el poble. Podrà emprar-se qualsevol tècnica, metodologia i composició, si bé la imatge presentada en la secció Fira haurà de contindré al menys un element humà i també ha de reconèixer-se clarament la Fira de Santa Llúcia.

-A concurs: Els participants disposaran de fins les 12:30h per a recórrer el poble i la fira en busca de les imatges desitjades en relació a les temàtiques establertes. Els participants podran fer totes aquelles fotografies que ho desitgen, però sols es podran presentar una fotografia per secció que necessàriament ha d’estar presa durant el transcurs de la marató.

-Descarrega de les imatges: A partir de les 12h s’obrirà el procés de descarrega d’imatges per a les dos seccions en l’estant de la associació en la fira d’entitats. Els participants hauran de presentar les imatges en format JPEG una volta pagada la quota per a formalitzar la inscripció (2€). La descarrega de les imatges es farà a càrrec de un membre de l’associació que li assignarà un nombre per tal de assegurar l’anonimat de les obres.

-Edició de les imatges: Les imatges no es podran manipular amb cap software extern al de la càmara, tan sols es permetran els ajustos del mateix dispositiu amb en que es van fer les imatges. No permetent-se cap tipus de fotomuntatge digital.

-Las fotografies es descarregaran en format JPEG, sense limitacions de tamany o pes.

-La presentació de les imatges implica que el participant accepta aquestes bases .


Se estableixen 2 seccions a concurs: -Secció Fira de Santa Llúcia:

Premi a la millor fotografia: 100€ i un diploma.

Diploma d’accèssit a la fotografia finalista i 50 € de premi. -Secció Poble:

Premi a la millor fotografia: 100€ i un diploma.

Diploma d’accèssit a la fotografia finalista i 50 € de premi .

- El jurat es composa per un representant de l’Ajuntament, un membre reconegut del Foto fòrum Castelló i d’un professional de la Fotografia i/o del art.
- El jurat pot emprar qualsevol mètode per a comprovar que les fotografies han estat realitzades dins del període establert per a la realització del concurs. El jurat es reserva el dret de traure de concurs aquella imatge que considere que no compleisca alguna de les bases establertes.
- Cap premi podrà considerar-se com a desert.
-Fallo: Una volta entregades totes les fotografies i no mai avanç de les 13:30 h es realitzarà el fallo obert de les fotografies en el mateix estant escollit la millor imatge i dos accèssits en cada secció. El jurat tindrà en compte tots aspectes com visió representativa del poble, composició originalitat, creació artística i qualitat tècnica. La decisió final del jurat serà final i no cabrà cap recurs a la mateixa.
Les imatges guanyadores i aquelles imatges presentades que la junta directiva del Foto Fòrum Castelló consideren oportunes, podran ser utilitzades pel Foto Fòrum Castelló en futures edicions o events amb finalitats únicament publicitàries o divulgatives indicant l’autoria de la mateixa.

MISCELANIA

- L’autor es responsabilitza i certifica l’autoria de la imatge com a pròpia. No s’admetran imatges discriminatòries, ofensives o que puguin ferir la sensibilitat de terceres persones.

- Si el jurat considera que una imatge incompleix un o més d’un aquests requisits podrà excloure- la del concurs immediatament.

- L’autor garanteix a l’organització que els personatges que apareixen en les seues fotografies han cedit el seu dret a ser fotografiats i presentats al II Marató Fotogràfic Fira de Santa Llúcia.

- El FFC queda facultat per a resoldre qualsevol incidència que no s’haja previst en aquestes
bases. CRONOGRAMA

-Abans del 12/12/2021: Pre-inscripció a la web de l’associació.

-7:30 h – 12:30h: Període de presa d’imatges.

-12:00h - 13:30h: Descarrega d’arxius. (Es prega als participants acudir al punt de descarrega abans de l’hora límit i amb el nom
dels fitxers que contenen les imatges seleccionades clar, per a poder agilitzar aquest tràmit)

-13:30h aproximadament: Fallo obert de les obres guanyadores.

-14h aprox.: Entrega de premis
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy