Felhívás
,,Összefogás a Madarasi-Hargitáért’’

Bizonyára sokan jártak már a Madarasi Hargitán. A csúcs felé vezető ösvényen jó érzéssel ballaghatunk felfelé. Szembe jövő honfitársaink szinte mindannyian köszönnek egymásnak. Egyik-másik meg is szólít pár kedves szóval. Érdekes kép fogadja a csúcsra érkezőket és talán többféle vélemény is kialakult az itt elhelyezett „emlékművekről”. A legegyszerűbb útszélén talált botra kötött nemzeti színű szalagtól- a kopjafáig minden fellelhető, legalább egy hektár mennyiségben, szinte meggyalázva a magyarság, de leginkább a székelység szülőföldjét, illetve annak jelképét a Madarasi-Hargita csúcsát, ahonnan szinte az egész Székelyföld belátható. A valós látvány és a természeti értékek lassan másodlagossá válnak. Mint valami őrült téboly, eluralkodott a magamutogatás a tengernyi sok igénytelen vagy túlreagált jelekben. Miért kell megjelölni, hogy „ÉN ITT VOLTAM ÁM!”

Tisztelt Honfitársaim!

Ne hagyjatok semmit magatok után a hegyen! A szívetekben hagyjatok jelet! Figyelmeztessen, hogy a hazáért és székely testvéreinkért kötelezettségeink vannak!
Saját elgondolásom szerint faültetéssel lehetne kiváltani a látogatók ereklyéit. Ezek a tárgyak nem odavalók, a környezetbe nem illő dolgok. Viszont nem szeretném bántani azokat, akik tisztelettel adóznak a székelység mindennapos helytállása előtt, az emlékművek nem kerülnek kidobásra, terv szerint azokat egy emlékhelyen gyűjtik össze. A gondolkodó ember okkal tevékenykedik, és nem rongálja a környezetét, hanem építi és főként egy nagyszerű Nép által évezredeken keresztül szentnek tartott helyen, nem hagy maga után nyomot.

A terület kezelőjével, az ottani közbirtokosság vezetőjével találkozva, szembesültem a gondolattal, miszerint ők már régebben szeretnék ezt a megoldást megvalósítani. Ehhez viszont nagyobb támogatást várnak. A kezdeményezés fontosságát felismerve több civil szervezet már az ügy mellé állt, de még ez kevés. Először az erdész szakmán belüli segítségre gondoltam. Ezúton kérem a MEGOSZ és az OEE tagságát, fogjunk össze és adjuk egyetértésünket, szavazatunkat segítségül! Ezen felhívás továbbküldésével, megosztásával komoly támogatást érhetünk el. Tegyünk együtt azért, hogy Hazánk, Székelyföld megjelenésében is a Magyar nemzetet képviselje.

„Székelyföldön minden fenyő őrzi életed…”
(Idézet- Kormorán: Sólyom a Hargitán)

2017.09.25.

Email address
Amennyiben támogatja kezdeményezésünket, kérjük itt jelezze:
Hozzászólás:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms