Arvioi palvelusi
Mikä on Arviointikehikko?

Liaani-hankkeessa kehitetty Arviointikehikko on työkalu palvelun arvioinnin tueksi palvelun tarjoajille. Arviointikehikko on kehitetty erityisesti nuorten kanssa toimiville ammattilaisille ja muille nuorille suunnattujen palvelujen tuottajille, jotka haluavat kehittää toimintaansa.

Arviointikehikkoon on koottu yhteen nuorten palveluiden kannalta keskeisiä kriteereitä, mikä mahdollistaa aiempaa systemaattisemman palveluiden tarkastelemisen. Arviointikehikon tavoitteena on tarjota sitä käyttävälle ammattilaiselle väline kehittää palveluaan monipuolisesti.

Arviointikehikon avulla on mahdollista miettiä palvelun keskeisiä toimintoja ja painopisteitä. Arviointikehikko voi myös tuoda uutta näkökulmaa palveluun ja auttaa kehittämään sitä edelleen sellaiseksi, että se tunnistaa ja tunnustaa nuoren osaamisen ja vahvistaa nuoren tunnetta omasta osallisuudestaan ja merkityksellisyydestään.

Miten Arviointikehikko toimii?

Arviointikehikko on itsearviointityökalu, joka sisältää 11 osa-aluetta eli kriteeriä: osallisuus, työelämätaidot, elämänhallinta, osaamisen ja opintojen suunnittelu, osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen, siirrettävyys, verkostomainen toimintatapa, yhdenvertaisuus, sukupuolisensitiivisyys, kulttuurisensitiivisyys, matala kynnys.

Tutustu kriteereihin ja arvioi, toteutuvatko ne omassa palvelussasi vastaamalla kussakin osiossa olevaan 3–5 kysymykseen. Vastaa kysymyksiin palvelusi tämänhetkisen tilanteen mukaan. Huomioithan myös, että kaikki kysymykset eivät välttämättä sovi juuri sinun palvelusi arvioimiseen.

Kun olet arvioinut kaikki osa-alueet ja tallentanut vastauksesi, voit katsoa kommentit ja vinkit palvelusi kehittämiseksi. Lopussa oleva Oikeat vastaukset –linkki ei viittaa vastausten oikeellisuuteen, vaan on tähän ohjelmasovellukseen kuuluva vakioteksti.

Kuhunkin osa-alueeseen voit tutustua tarkemmin Liaani-hankkeen verkkosivustolta löytyvien lisämateriaalien avulla: http://liaani.metropolia.fi/arviointikehikko/.

Jätä alle sähköpostiosoitteesi, niin saat kopion vastauksistasi sähköpostiisi.

Lue lisää Liaani-hankkeen teemoista

Liaani-hankkeen mikrokirja sisältää artikkeleita hankkeen eri vaiheista ja teemoista. Kirjasta voit lukea mm. nuorille suunnattujen toimivien palvelujen yhteisistä piirteistä, sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä toiminnasta, Arviointikehikon muotoutumisesta ja Voimaannuttava ohjaaja – valmennuksesta: http://liaani.metropolia.fi/liaani-mikrokirja/.

Onnea ja menestystä kehittämistyöhösi!

Email address *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service