Eindeseizoensuitstap 22 juni 2019
Na het grote succes van de vorige jaren in Tongeren met het wijnkasteel Genoelselderen en het jaar ervoor de brouwerij van Duvel Moortgat, gaan we zaterdag 22 juni opnieuw op uitstap!

We verzamelen ‘s morgens ten laatste om 9u aan de Biertuin, Schaffensesteenweg 143 in Paal-Beringen. Van daaruit vertrekt de bus naar…

...Bilzen! Daar kan je spoorfietsen van Munsterbilzen tot Gellik. Het parcours is 6 km lang en brengt de railbikers doorheen prachtige landschappen. In Gellik is een picknickweide voorzien. Hier zal lunch voorzien zijn met frisdranken! Daarna wordt de fiets omgekeerd en fiets je terug naar Munsterbilzen. Trappen maar!

Vervolgens zetten we onze tocht verder naar de donkerste krochten ter wereld… Net niet naar l’Enfer de Sclessin maar linksaf naar Blegny-Mijn!

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.
Je ontdekt de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot aan het transport. De aanvoerwagens, de zeven, de laadtrechters, de systemen voor het laden en lossen van de mijnwagens, de zuiveringsinstallaties, de wasserij en opslag : alle behandelingen van de kolenwasserij worden u getoond.

Blegny-Mijn en de 3 andere sites uit Wallonië (Bois du Cazier, Bois-du-Luc en Grand Hornu) worden sinds juli 2012 erkend als wereldpatrimonium door de Unesco.

‘s Avonds omstreeks 18u à 18u30 schuiven we de benen onder tafel voor heerlijke stoofvlees met frietjes in de Biertuin!

------

De kostprijs voor leden, hun partner, ouder(s) en/of kinderen is 35 euro per persoon. Niet-leden en sympathisanten zijn ook van harte welkom en kunnen mee aan 40 euro per persoon!

(Privacyverklaring zie www.ScheidsrechtersGewestBeringen.be)

Email address *
Voornaam *
Your answer
Achternaam *
Your answer
GSM-nummer *
Your answer
Inschrijving (betaling via overschrijving op BE27 9733 5831 2273 met mededeling MIJN + [NAAM] of ter plaatse) *
Required
Opmerkingen (vegetarisch,...)
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service