Osallistuminen Coton de Tuléar - selkäprojektiin
Tämän lomakkeen avulla kartoitamme sellaisia koiranomistajia, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan tutkimukseen koiransa kanssa. Tutkimus pyritään saamaan loppuun kevään 2022 aikana, joten koiran tulisi täyttää 2 vuotta viimeistään 5/2022, jotta se voi tutkimukseen osallistua. (Huom! Tutkimus päättyy, kun saatu avustus on käytetty loppuun, näin ollen tutkimus voi päättyä jo aiemmin vuoden 2022 aikana)

Mitä tutkimukseen osallistuminen tarkoittaa käytännössä? Tutkimukseen kerätään mukaan koiria, joilla on virallisesti kennelliiton lausumana kuvattu selkä (ns. IDD-kuvat = kalkkeutuneet välilevyt) sekä otettu poskisolunäytteenä geenitesti IVDD:n osalta. Tutkimukseen on saatu Suomen Kennelliiton rahoitus, josta kustannetaan koiralle joko IVDD-geenitesti tai annetaan 50€ suuruinen avustus virallisiin selän röntgenkuvauksiin.

Lomakkeella voit ilmoittaa tutkimukseen mukaan koiran:
a.) jolla on röntgenkuvaustulos, mutta ei geenitestiä
b.) jolla on geenitestitulos, mutta ei röntgenkuvaustulosta
c.) jolla ei ole röntgenkuvaustulosta eikä geenitestiä.
Huomioithan, että projektin puitteissa avustus on mahdollista saada joko kuvauksiin tai geenitestaukseen, ei molempiin. Kennelliitolta saatu avustus on rajallinen, joten tutkimukseen otetaan koiria mukaan siihen saakka, kun saatu avustus on käytetty loppuun.

Tutkimusryhmä antaa tutkimukseen osallistuville koirille erikseen toimintaohjeet.

Huom! Tämä lomake ei tarkoita automaattista osallistumista tutkimukseen, vaan on tutkimusryhmän kartoituksen työkaluna, jotta saatua avustussummaa ei ylitetä. Tutkimukset tulee suorittaa tutkimusryhmän kanssa sovitun aikataulun mukaisesti, mikäli sovittua aikataulua ei noudeteta, luovutetaan paikka seuraavalle halukkaalle. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan tutkimukseen, tutkimusryhmä ei valikoi tutkimukseen osallistuvia koiria. Määrittävä tekijä tutkimuksen osallistumisen kannalta on koiran oikea kuvausikä (24-48kk kuvaushetkellä) ja avustuksen riittävyys.

Tutkimus päättyy avustusten osalta siinä vaiheessa, kun saatu avustus on käytetty loppuun. Virallisesti projekti päättyy vuoden 2022 lopussa, mutta tulokset pyritään keräämään kasaan kevään 2022 aikana, jotta tutkimusryhmälle jää aikaa laatia Suomen Kennelliittoon virallinen raportti tutkimuksen tuloksista.

Kiitämme tutkimusryhmän osalta tutkimukseen tuloksensa antaneita koirien omistajia! Hienoa työskennellä yhdessä cotonien omistajien kanssa tärkeän asian puolesta!

Lisätietoja saa sähköpostilla: selkaprojekti@gmail.com
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Koiran syntymäaika (PP/KK/VVVV) *
Koiran virallinen nimi *
Onko koiralla jo IVDD-geenitestitulos? (Tätä kannattaa tiedustella myös varmuuden vuoksi koiran kasvattajalta, onko testitulos vanhempien pohjalta tiedossa) *
Onko koiran selkä kuvattu IDD:n osalta virallisesti (24-48 kuukauden iässä)? *
Haetko avustusta geenitestiin vai selkäkuvaukseen? *
Omistajan nimi *
Omistajan sähköpostiosoite *
Koska kuvaaminen / geenitestaaminen olisi tämän koiran osalta ajankohtaista? Kirjoita alle kuukausi ja vuosi muodossa KK/VVVV *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy