GEANNULEERD - Gegidste rondleiding Grevenbroekruïne Hamont-Achel
We volgen de door de overheden opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en zullen deze activiteit daarom niet laten doorgaan. Deelnemers die interesse hebben om in de toekomst gecontacteerd te worden wanneer deze rondleiding wel kan plaatsvinden kunnen via onderstaand formulier hun gegevens achterlaten.


Vragen/opmerkingen?
Neem contact met ons op via 011/78 52 59 (Joyce of Morien) of stuur een mailtje naar erfgoed@rllk.be
Email address *
Naam *
Voornaam *
In welke gemeente woon je? *
Organisatie (heemkring, gemeente,...)
Eventuele opmerkingen of vragen?
GDPR *
Required
Privacy Policy *
Required
Privacy Policy Extra
Op zoek naar sporen van Kasteel Grevenbroek in Hamont-Achel
Het kasteel Grevenbroek kent zijn oorsprong in het midden van de 13de eeuw als residentie van de heer van Boxtel, waarna het in de 14de eeuw werd uitgebreid door latere bewoners en vervolgens vernield in opdracht van de prinsbisschop van Luik. Een nieuw kasteel werd in de loop van 1420 tot 1430 gebouwd door de familie van Arckel (Grevenbroek), maar dit complex dat waarschijnlijk uit een opper- en neerhof bestond raakte in de loop van de 16de en 17de eeuw in verval. In 1702 werd de burcht tijdens de Spaanse successieoorlog met de grond gelijk gemaakt.

Aangezien de historische documenten schaars zijn en de opgravingen eind jaren '50 niet wetenschappelijk werden uitgevoerd was het tot voor kort gissen naar de plattegrond van de voormalige burcht. Dankzij het geofysisch onderzoek dat werd uitgevoerd in 2019 door Dr. Prof. Philippe De Smet en zijn team van de UGent komt daar enigszins verandering in! In de rondleiding op het terrein brengen we het historisch onderzoek en het geofysisch onderzoek samen en krijgen jullie dankzij Dr. Prof. Philippe Desmet en Historicus Luk van de Sijpe een unieke inkijk in een bijzonder stukje geschiedenis.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy