Per la supervivència de la pagesia, #VolemTerra !
Des del Grup de Pagesia de la CUP us volem convidar a participar de les jornades sobre béns comunals i bancs terres. Entenem aquestes jornades com a necessàries per encetar un debat sincer i real sobre una de les problemàtiques principals en el camp català, l'accés a la terra. Aquesta problemàtica deriva en d'altres conflictes com ho serien la baixa incorporació de joves a la pagesia (sector molt envellit), la concentració de la propietat de la terra, l'abandonament de terres cultivables, l'esgotament del sòl per pràctiques cada volta més intensives de producció, etc. Tot això acompanyat per les nul·les polítiques agràries que es fan des de l'Estat o dels Governs autonòmics (per la manca de competències i d'interès). A més, les polítiques agràries imposades des de la Unió Europea, amb la seva línia d'ajudes de la Política Agrària Comuna, han contribuït a accelerar i aprofundir aquestes problemàtiques inherents al sistema econòmic capitalista, conduint-nos a una menor sobirania en les nostres polítiques agro-alimentàries i situant-nos en una situació molt complexe que requereix d'un abordament revolucionari, de reconquesta de sobiranies.
Email address
JORNADA PELS BÉNS COMUNALS I ELS BANCS DE TERRES
Les jornades es realitzaran a la Sala d'Actes de la Biblioteca Josep Mas i Carreras (Psg. Ramon Vall 69, Navàs)


Programa:

10-12h:
Situació del sòl català i l’especulació com a tendència a nivell mundial - Carles Soler (Regidor de Babord-Vilassar de Mar)
Llei de sòls de Catalunya i situació de l’agricultura a Catalunya - Sergi Saladié (Diputat per la CUP-CC)
Experiències de Bancs de Terres a nivell europeu - Vanessa Freixa (Terra Franca)

12-12:30h: Pausa - esmorzar

12:30-14h:
Els Comunals a Catalunya - David Algarra (Autor llibre “El Comú Català”)
Experiències de gestió dels Comunals a Euskal Herria – Joseba Otondo (Alcalde de Baztan)

14-15.30h: DINAR AGROECOLÒGIC (al Parc de l'Alzineta)

16-17h:
Reptes dels Bancs de Terres als Països Catalans – Gisela Andrés (Enginyera agrícola)

17.15-18:30h:
Taller participatiu: "Afrontem els reptes de la creació de Bancs de Terres i de recuperació dels comunals"


Protecció de dades de caràcter personal
D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre de Protecció de dades de caràcter personal (LOPD), us informem que les dades personals recollides en aquest formulari seran incorporats a un fitxer del que és titular la Candidatura d'Unitat Popular amb la finalitat de desenvolupar informacions i campanyes així com informar-vos d'aquestes via electrònica en el marc de l'activitat pròpia de la candidatura.Tanmateix, us informem de la possibilitat d’exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades al domicili fiscal la Candidatura d'Unitat Popular – CASP, 180-182, BAIXOS, 08013 BARCELONA
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms