MeVi ry:n Inarijärven melontavaellukselle ilmoittautuminen 11-16(17).8.2019
17.7.2019
Vapaana 2-3 paikkaa.

------------
INARIJÄRVI -Paikka, joka jokaisen suomalaisen pitäisi kokea elämänsä aikana-
Inarijärvi on suomen kolmanneksi suurin järvi ja täynnä pieniä ja suuria, asumattomia saaria. Järven erämaisuus tekee syvän vaikutuksen. Luonto on karua, mutta juuri se tekee siitä niin kauniin. Järvi osaa olla myös ankara huonolla säällä ja tämä tekee siitä myös vaativan melontakohteen.
Inarijärvi on niin suuri, että siellä voisi meloa vaikka koko kesän. Kuuden päivän melontavaelluksella saamme järvestä ja sen monista saarista jo kuitenkin hyvän kattauksen.
Pahin räkkä on elokuussa jo ohitse, mutta varsinkin tuulettomissa paikoissa maissa, itikkaa vielä tulee olemaan. Toki riippuen millainen räkkävuosi pohjoisessa sattuu tulevana kesänä olemaan.

Ajankohta: 11-16(17).8.2019. Melontavaelluksen kesto on 6 päivää plus yksi varapäivä, joka käytetään, jos joudumme pitämään välipäivän tuuliolosuhteiden vuoksi.

Paikka: Inarijärvi

Hinta: 2 320 nok (~232€) (maksu kesäkuussa)

Ohjaaja: Jenni Antinaho / KaruArctic

Max. osallistujamäärä: 10 henk.

Ohjelma: Reittimme kulkee Veskoniemen venesatamasta kohti pohjoista. Melomme Kasariselän ja Sammakkoselän väliin jääviä asumattomia saaria pitkin. Saarilta suuntamme järven länsipuolelle ja takaisin kohti etelää. Matkan alussa käymme Korkia-Mauran saaren jääluolassa ja loppupuolella Ukonsaarella, joka on aikoinaan ollut saamelaisten pyhä paikka. Lopullinen reittimme ja suunta määräytyy tuuliolosuhteiden perusteella.

Aikaisempi kokemus: Melonnan perusteet. Tuuli- ja aallokkomelontakokemusta. Wet exitin jälkeen kajakkiin kiipeäminen. Kestävyyttä ja kokemusta meloa noin 25 kilometrin päivämatkoja. Päivämatkat ovat noin 10-25 kilometrin mittaisia. Kuitenkin niin, että emme tule melomaan joka päivä pisintä ilmoitettua matkaa.
Melomme paljon pääosin saarten suojassa ja rantojen tuntumassa ja vältämme kovalla tuulella melomista. Matkan varrella on kuitenkin jonkun verran avoimia selkiä ja näiden ylityksessä tuulella tarvitaan aikaisempaa tuuli- ja aallokkomelontakokemusta. Melontavauhti on leppoisa, mutta mahdollinen tuuli tuo haastetta siihen.
Osallistujien kesken tehdään iltalenkki ennen vaellusta. Lenkillä kerrataan tärkeimmät taidot.

Majoitus ja ruokailu: Yövymme omissa teltoissa luonnon helmassa. Järvellä on runsaudenpula hienoista telttapaikoista. Osan öistä pyrimme yöpymään autiotupien lähellä, jotta tarvittaessa pääsemme kuivattelemaan varusteita. Ruuat valmistamme omilla retkikeittimillä. Järven vesi on juomakelpoista, joten janon yllättäessä riittää, kun kauhaisee kuksalla järvestä vettä.

Vaelluksella tarvittavat oma varusteet: Melontakalusto (kajakki, aukkopeite, pelastusliivit, mela (varamela, hinausjärjestelmä jos on)). Yöpymisvarusteet (yöpyminen teltoissa), retkikeitin, omat ruuat. Ensiapupakkaus, kartta ja kompassi. Järven vesi on elokuussa noin 15 asteista ja ilman lämpötila saattaa olla mitä vain +5 ja +30 väliltä. Kuivapuku ei ole välttämätön, vaihtoehtoisesti vaellukselle voi ottaa mukaan melonta-asun. Tarkemman luettelon tarvittavista varusteista saat ilmoittautumisen jälkeen. Varaa kajakki hyvissä ajoin jos käytät seuran kalustoa. Osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu seuran puolesta.

Kyydit: Kimppakyydit, kulut jaetaan omatoimisesti lähtijöiden kesken.

Lisätiedot: hannu.jalonen (ät) melanvilauttajat.fi
Etunimi *
Your answer
Sukunimi *
Your answer
Puhelinnumero *
Your answer
Sähköpostiosoite *
Your answer
Melontakokemuksen määrä *
Your answer
Kyyti Inarijärvelle
Montako ihmistä voit ottaa kyytiin itsesi lisäksi?
Your answer
Montako kajakkia voit ottaa kyytiin oman kajakin lisäksi? (ilman traileria)
Your answer
Lisätiedot
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy