Γραφοπαιχνιδίσματα Δήλωση Συμμετοχής στο διαδικτυακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής
ΓΡΑΦΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μια πρόταση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με πρακτικά οφέλη. Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση. Πέρα από την ασφάλεια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του προγράμματος.


Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά 8-14 ετών τα οποία θέλουν να βελτιώσουν την παραγωγή του γραπτού λόγου, την έκφραση και το λεξιλόγιό τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα βιβλία, το μάθημα της ιστορίας και τον λόγο σε όλες τις μορφές του.

Μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το παιδί καθοδηγείται επακριβώς σε όλα τα στάδια, βήμα προς βήμα, για να δημιουργήσει το δικό του πρωτότυπο κείμενο, καθώς και να ερευνήσει για ένα συγκεκριμένο θέμα. Δίνεται ακόμη η δυνατότητα, μέσω παροχής σχετικής και επιλεγμένης προσεκτικά βιβλιογραφίας, να διαβάσει σχετικά με το θέμα για το οποίο συγγράφει, χωρίς αυτό να είναι φυσικά απαραίτητο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Ακολούθως, οι εργασίες στέλνονται ηλεκτρονικά στον εκπαιδευτή, ο οποίος τις διορθώνει και αποστέλλει κατόπιν σχετικές παρατηρήσεις και συστάσεις προς βελτίωση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις κύκλους εργασιών και απευθύνεται σε τρεις επιμέρους ηλικιακές ομάδες. Στο τέλος κάθε κύκλου θα οργανώνεται μία συνεδρία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για συζήτηση όσων προηγήθηκαν, επίλυση αποριών και ανταλλαγή εμπειριών με τους επικεφαλής του προγράμματος και τους συμμετέχοντες.

Η διάρκειά του ορίζεται σε τέσσερις μήνες και η απόσταση μεταξύ των εργασιών είναι αρκετά μεγάλη, έτσι ώστε το παιδί να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του προγράμματος και στις εργασίες που θα του ανατίθενται.

Η βοήθεια από πλευράς του γονέα, σε ο,τι αφορά τουλάχιστον το ηλεκτρονικό κομμάτι του εγχειρήματος, καθίσταται απαραίτητη, ιδίως γα τις δύο πρώτες ηλικιακές ομάδες.

Οι θεματικές των κύκλων σχετίζονται με το περιβάλλον, την οικολογία, τα ζώα, την ιστορία όλων των περιόδων, τη γεωγραφία, την επιστημονική φαντασία, τα βιβλία, την τέχνη κ.α. και διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των συμμετεχόντων.

Σε όλες τις επιμέρους θεματικές του προγράμματος δίνεται στο παιδί η δυνατότητα επιλογής. Υπάρχει πάντοτε μεγάλη ελευθερία επιλογών προκειμένου να βοηθηθεί στη έκφραση το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε όσα παιδιά προτίθενται να ασχοληθούν με τη συγγραφή, αλλά διατίθεται για όλα όσα θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην παραγωγή του γραπτού λόγου.Διάρκεια προγραμμάτων: Δεκέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021 (4 μήνες)

Κόστος Προγραμμάτων: 200€ (σε τρείς δόσεις: 100€ με την εγγραφή, 50€ μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2021 και 50€ μέχρι 1 Μαρτίου 2021)

Διδάσκουσα: Λεύκη Σαραντηνού (συγγραφέας, ιστορικός, εκπαιδευτικός)

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων: Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση)


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Μακέδο Βασίλειο στο mail makedosb@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6972076579
Επώνυμο *
Όνομα *
Πατρώνυμο *
Τηλέφωνο επικοινωνίας *
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) *
Οι δικές σας σκέψεις
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy