Повик за пријавување на 7-те прилагодени обуки за поголема политичка активација на жените Ромки
Обуките ќе бидат во рамки на проектот Јавно и политичко учество на жените Ромки, кој е финансиран од Европската унија, во рамки на EIDHR, а е спроведуван од Здружение Ромска организација на жени од Македонија ДАЈА Куманово во партнерство со НВО КХАМ од Делчево.

Учесничките кои ќе се пријават за обуките ќе имаат обврска да учествуваат на сите 7 обуки, кои во целост ќе формираат една целина. На крајот со реализирањето на 7-та обука ќе се стекнат со право да добијат сертификат за успешно завршената обука за поголемо учество и активација на жените Ромки во политика.

Обуките ќе се реализираат во периодот од 01.06.2017 до 01.10.2017, во термини што дополнително ќе бидат определени во координација со селектираните кандидатки. Како денови на обука, се планираат петок, сабота и недела , како прикладни за самите учесници.

Право на учество имаат жени Ромки постари од 18 години, со завршено минимум средно образование
Име и презиме *
Град *
Телефон *
е-маил *
Работен статус *
Required
Дали ја прифаќате обврската да учествувате на сите 7 тродневни обуки? *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy