Искуства на студентите во врска со нивната вклученост на часот
Драги студенти,

Овој семестар вашиот наставник направи неколку обиди да ве вклучи на часот поактивно од вообичаено со цел подобрување на меѓусебната соработка и намалување на стресот од далечинска настава во услови на пандемија. Со овој прашалник сакаме да го дознаеме вашето мислење за ваквите наставни активности.

Прашалникот е анонимен и краток, и не би требало да ви одземе повеќе од 5 минути.

Благодариме за соработката!

Со почит,
Комисија за унапредување на наставата
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Што мислите за обидите на наставникот да ве вклучи на часот поактивно од вообичаено? *
Како и да одговоривте, објаснете накусо зошто сметате така. *
Сега кога имате различни искуства на вклученост, што претпочитате како форма на настава? *
Кога би направиле споредба помеѓу фронталната настава (без посебна вклученост и размена меѓу студентите) и поинтерактивната настава (со активно учество на студентите на часот), која сметате дека е покорисна за квалитетно учење и совладување на материјалот? *
Како и да одговоривте, објаснете накусо зошто сметате така. *
Кои се, според вас, добрите страни на активната вклученост на студентот на часот во наставата на далечина? *
Кои се, според вас, лошите страни на активната вклученост на студентот на часот во наставата на далечина? *
Дали сметате дека во редовната настава треба да се вклучат кратки активности за намалување на стресот и подобрување на добросостојбата на студентите? *
Што друго, според вас, треба да направи наставникот за да се чувствувате подобро и помотивирано на час, особено во услови на пандемија и настава на далечина? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy