New Media Art installations based on data

Descriere Masterclass: Masterclass-ul oferă participanților oportunitatea de a explora lumea artei digitale și a interpretării datelor în cadrul expoziției "Sensitive Data". Participanții selectați vor avea șansa să învețe direct de la artiști și experți implicați în proiect despre procesul creativ și tehnicile utilizate în realizarea instalațiilor interactive pentru expoziție.

În cadrul acestui masterclass interdisciplinar, participanții vor fi introduși în metodologiile inovatoare de lucru cu datele statistice și vor învăța cum să transpună aceste date în opere artistice digitale. Vor beneficia de o abordare practică și interactivă, având posibilitatea să contribuie la crearea unei instalații pentru expoziția finală.

Masterclass-ul este conceput pentru a stimula creativitatea și pentru a dezvolta abilități practice în domeniul artei New Media. Participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu procesul de creație și să exploreze modalități inovatoare de exprimare artistică în contextul colectării și interpretării datelor urbane.

Prin intermediul acestui masterclass, dorim să încurajăm și să inspirăm tinerii artiști și pasionați de tehnologie să descopere potențialul artei digitale și să contribuie activ la dialogul contemporan despre oraș și experiența urbană.

Descriere proiect: Proiectul "Sensitive Data" facilitează receptarea emoțională și senzorială a Bucureștiului prin interpretarea artistică a datelor despre teme vitale pentru oraș - calitatea aerului, mobilitatea, poluarea fonică, traseul informației, sursa hranei și clima. Cinci instalații de artă digitală și new media urmăresc să creeze o punte între date și public printr-o experiență multisenzorială care apelează la văz, auz, miros, gust și atingere.

Locație: Expoziția “Sensitive Data” - Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida", Parcul Carol, str. General Candiano Popescu 2.

Data: 26 mai 2024

Durată: 4 ore

Public țintă: Studenți și tineri absolvenți ai facultăților de Arte și Design, Film și Teatru, Arhitectură, Politehnică.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nume *
Scurtă descriere personală
*
Email sau alte date de contact *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy