Request edit access
Повик за учесници во продукција на ТВ серијал на ТЕРА ТВ
Младинскиот културен центар – Битола во соработка со медиумскиот партнер ТВ Тера го спроведуваат проектот ОБЈАВИ МЕ во рамките на проект на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, Институтот за различности во медиумите од Лондон и весникот „Нова Македонија“ со финансиска поддршка од Европската Унија.
Овој повик им овозможува на македонските граѓани директно да се вклучат во медиумскиот простор како репортери и креатори на содржина во краткиот серијал „Објави ме“.
ТВ серијалот ќе се реализира на ТВ Тера и ќе опфаќа 20 ТВ емисии на различни актуелни теми со локален или национален контекст во периодот септември 2017 – јануари 2018.
Секоја седмица во рамките на овие месеци ќе се емитува по 1 ТВ емисија во која ќе земе учество 1 граѓанин/ка кој/а ќе се пријави на повикот.
Целта е заинтересираните граѓани што ќе се пријават за учество, од блиску да се запознаат со работата на медиумот и на практичен начин да се едуцираат што подразбира медимската писменост.
Име и презиме
Your answer
Возраст
Your answer
Телефон за контакт
Your answer
Електронска пошта
Your answer
Која е Вашата мотивација за учество?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms