Request edit access
Namninsamling angående konstgräsplanen vid Sorgenfriskolan
Denna namninsamling kommer att skickas till ansvariga vid miljönämnden och fritidsnämnden i Malmö stad genom skolrådet på Sorgenfriskolan. Skriv på med ditt namn och skicka in till oss senast den 15 januari 2019 om du vill vara med.

Vid frågor kan du kontakta skolrådet på skolrad.sorgenfri@gmail.com.

Vänligen,
Skolrådet på Sorgenfriskolan

.........................................................................................

Namninsamling angående konstgräsplanen vid Sorgenfriskolan

Konstgräsplanen vid Sorgenfriskolan används flitigt av våra skolbarn på raster och idrottslektioner. Många av barnen tillbringar flera timmar i veckan där.

Planen består av det omdiskuterade ifyllnadsmaterialet gummigranulat. Materialet är en form av mikroplast som kan spridas till omgivningen och utgöra ett miljöhot. Det är dåligt undersökt om materialet även utgör en hälsorisk. Enstaka undersökningar på fotbollsspelare visar på att granulatet kan leda till sterilitet, när man vistas mycket och nära granulatet.

Malmö kommun har, i linje med regeringens satsning på en giftfri vardag för barn, tagit beslut om att fasa ut mikroplatser i sina verksamheter och att med tiden byta ut materialet i konstgräsplanerna mot mer miljövänliga alternativ. Det finns dock ingen fastställd plan för detta.

Med särskild tanke på hur ofta skolbarnen vistas på fotbollsplanen vid Sorgenfri och hur nära kontakt de har med granulatet önskar vi, föräldrar till barn på Sorgenfriskolan, att Malmö kommun tar ansvar för att skyndsamt utreda om detta medför en hälsorisk för skolbarnen samt att man vidtar försiktighetsprincipen och prioriterar denna fotbollsplan när man ska byta ut granulatet på konstgräsplanerna i Malmö.

Ditt förnamn och efternamn:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service