Request edit access
Hoofdstuk 4 : Bouwbesluit 2012
Technische bouwvoorschriften uit het oogpunt van bruikbaarheid
4.5 Aansturingsartikel Verblijfsgebied en verblijfsruimte (bestaande bouw)
Op afdeling 4.1 is op tiny houses voor particulier eigendom bestaande bouw van toepassing. Artikel 4.5: een bestaand bouwwerk heeft een verblijfsgebied waarin de voor de gebruiksfunctie kenmerkende activiteiten in een of meer verblijfsruimten kunnen plaatsvinden. Zie tabel 4.5 in het betreffend artikel voor nadere informatie.
4.6 Aanwezigheid (bestaande bouw)
Een woonfunctie heeft een vloeroppervlakte van ten minste 10 m2 aan niet-gemeenschappelijk verblijfsgebied.
4.7 Afmetingen verblijfsgebied en verblijfsruimte (bestaande bouw)
Lid 1: een verblijfsgebied en een verblijfsruimte hebben boven de vloer een hoogte van ten minste 2,1 m. Lid 2: in ten minste een verblijfsgebied ligt een verblijfsruimte met een vloeroppervlakte van ten minste 7,5 m2 en een breedte van ten minste 2,4 m.
4.13 Aansturingsartikel - Toiletruimte (bestaande bouw)
Op afdeling 4.2 is op tiny houses voor particulier eigendom bestaande bouw van toepassing. Artikel 4.13: een bestaand bouwwerk heeft voldoende toiletruimten. Voor een woonfunctie is dat 1 ruimte, zie tabel 4.13.
4.14 Aanwezigheid (bestaande bouw)
Zie de eisen aan de aanwezigheid van een toiletruimte in het betreffende artikel.
4.15 Bereikbaarheid (bestaande bouw)
Een toiletruimte is niet rechtstreeks toegankelijk vanuit een verblijfsruimte van een bijeenkomstfunctie voor alcoholgebruik. Dit artikel lijkt niet relevant voor tiny houses.
4.16 Afmetingen (bestaande bouw)
Een toiletruimte als bedoeld in artikel 4.14 heeft een vloeroppervlakte van ten minste 0,64 m2, met een breedte van tenminste 0,6 m en een hoogte boven de vloer van ten minste 2 m.
4.17 t/m 4.20 Badruimte (nieuwbouw)
De artikelen in afdeling 4.3 Badruimte (nieuwbouw) zijn niet van toepassing op tiny houses voor particulier eigendom. Het bouwbesluit kent geen voorschriften voor bestaande bouw.
4.21 t/m 4.29 Bereikbaarheid en toegankelijkheid (nieuwbouw)
De artikelen in afdeling 4.4 Bereikbaarheid en toegankelijkheid (nieuwbouw) zijn niet van toepassing op tiny houses voor particulier eigendom. Het bouwbesluit kent geen voorschriften voor bestaande bouw.
4.30 t/m 4.33 Buitenberging (nieuwbouw)
De artikelen in afdeling 4.5 Buitenberging (nieuwbouw) zijn niet van toepassing op tiny houses voor particulier eigendom. Het bouwbesluit kent geen voorschriften voor bestaande bouw.
4.34 t/m 4.36 Buitenruimte (nieuwbouw)
De artikelen in afdeling 4.6 Buitenruimte (nieuwbouw) zijn niet van toepassing op tiny houses voor particulier eigendom. Het bouwbesluit kent geen voorschriften voor bestaande bouw.
4.41 Aansturingsartikel - Opstelplaatsen (bestaande bouw)
Op afdeling 4.7 is op tiny houses voor particulier eigendom bestaande bouw van toepassing. Artikel 4.41: een bestaand bouwwerk heeft opstelplaatsen voor een aanrecht en voor een kooktoestel. Zie tabel 4.41 voor nadere details.
4.42 Aanwezigheid (bestaande bouw)
Een woonfunctie heeft een opstelplaats voor een aanrecht en een opstelplaats voor een kooktoestel die in een besloten ruimte liggen.
4.43 Afmetingen
Lid 1: een opstelplaats voor een aanrecht als bedoeld in artikel 4.42, eerste lid, heeft een vloeroppervlakte van ten minste 0,7 m x 0,4 m. Lid 2: een opstelplaats voor een kooktoestel als bedoeld in artikel 4.42, eerste lid, heeft een vloeroppervlakte van ten minste 0,4 m x 0,4 m.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service