Request edit access
Curs d’iniciació a l’Astro-fotografía
Aquest taller d’iniciació a l’astro-fotografía, conduit per Josep Manel Sanchez, soci de la nostra agrupació i expert reconegut a la matèria, conta de dues parts. Una part teòrica a l’aula de formació de l’edifici Comacrós, i la part pràctica que es durà a terme amb una sortida fotogràfica nocturna.
A la primer bloc teòric del curs, es farà una introducció i explicació , amb projecció audiovisual de:

Moviment de les estrelles
Cossos celestes
FOV o mida aparent dels objectes celestes
Telescopis
Montures
Càmeres
Resolució del sistema
Seguiment i autoguiat
Enfoc
Calibració de fotografies

Al segon bloc de la teòrica del curs , aprofundirem a la utilització del trípode amb càmeres reflex, disparadors, i complements per fer servir a la astro-fotografía nocturna . Tot això il.lustrat amb fotografies del nostre “professor” , comentant aspectes com el revelat, i ajustaments utilitzats.
Finalment , repassarem els diferents paràmetres que farem servir a les nostres càmeres , per realitzar les fotografies de la part pràctica del curs, i marxarem cap al lloc escollit per aconseguir les millors fotos possibles ( via làctia, constel.lacions, circumpolars, paisatge astronòmic, etc)

Planning i horaris

Dissabte 7 de Juliol:

16:30h Primera part teòrica del curs a l’Aula de formació de la Comacrós
18:00h Descans i coffee-break preparat per l’organització.
18:30h Segona part teòrica del curs i preparació de l’equip per la sortida nocturna.
19:30h Final de la teoria i desplaçament al lloc de la pràctica fotogràfica del taller.
21:00h Trobada per la pràctica d’astro-fotografía a la Platja del Castell de Palamós. Retrat de les darreres llums del dia i les primeres estrelles. Breu explicació de les constel·lacions. Refrigeri de l’organització i Pic-nic per qui ho vulgui portar, per sopar mentres es fa negra nit. Finalment recerca dels diferents llocs d’enquadrament per les fotografies (Platja, Poblat Ibèric, Mirador de la Foradada) En funció de la climatologia i de l’horari que s’acordi entre els allà presents, realització de les fotografies explicades durant la part teòrica del curs.

Detall de l'activitat
Preus
Socis de l’Agrupació fotogràfica de Salt ........... 15 €

No socis............................................................. 25 €

El preu inclou: Formació teòrica del curs d'iniciació a l’Astro-fotografía. Café i Berenar al descans a l’àula de formació. Assessorament i guia de la sortida nocturna per realitzar la part pràctica del curs. Refrigeri al lloc de la sortida pràctica.
En cas que no es pogués realitzar la sortida pràctica per causes meteorològiques es faria mes endavant.

Lloc
Teoría del curs:
Aula de formació , 2on. pis Edifici Comacrós
https://goo.gl/maps/uckaJETdDKt

Sortida pràctica:
Cala Castell- Palamós (Punt de reunió al parking devant de la platja a les 21:00)
https://goo.gl/maps/TLtQ8CZZfmy

Material
Per la formació teòrica es recomana material per pendre apunts bàsics. A la sortida pràctica, es imprescindible la càmera reflex, mirrorless, (o qualsevol que disposi de modus manual i Bulb), i trípode robust. Es recomana portar disparador programable, roba d’abric per la nit, repel·lent de mosquits, llums frontals per moure´s a la foscor i màrfega per dipositar material fotogràfic seure a la sorra. Es opcional portar quelcom per sopar.

Formador
Josep Manel Sánchez és un entusiasta de l’astronomia i  la fotografía. A l’intersecció d’aquests dos mons ha dedicat el seu temps lliure durant molts anys, acumulant  una valuosa experiència, sobre tot en el camp del equipament astronòmic. Amb el seu observatori remot a 250 km, controlat desde Girona, es un expert a nivell nacional. Tanmateix ha impartit diversos cursets o tallers en Astro-fotografía a diferents nivells i en diverses entitats de les comarques Gironines.

http://obscarlsagan.blogspot.com/

Altres condicions
Les places d’aquest curs son limitades . Es seguirà l’order de inscripció i pagament. El curs només es farà si hi ha un número mínim de participants. Es comunicarà via e-mail als inscrits acceptats al curs.

Per info i dubtes: info@fotosalt.cat

Obligatori la inscripció d’aquesta activitat

El teu Nom i Cognoms *
Your answer
Ets Soci? *
El teu num. de Soci
Your answer
El teu Email (per comunicacions relatives a l'activitat) *
Your answer
El teu Telèfon (per contactar si fes falta) *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Agrupació Fotogràfica de Salt. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms