Request edit access
Serviceärenden
Detta formulär är till för dig som har stött på problem med enheter som är köpta via Online Partner AB. Formuläret vänder sig till dig som behöver hjälp att skicka in din enhet, men om du vill hantera ärendet snabbast möjligast finner du instruktioner nedan för respektive tillverkare.

För snabbast hantering.

- Om din service gäller ASUS enheter rekommenderar vi att du registrerar upp din service på : https://rma.asus-europe.eu/se

- Om din service gäller HP enheter och det gått över 30 dagar från fakturadatum rekommenderar vi att du registrerar din service hos HP via deras servicecenter på HP support 08 - 519 933 63.

- Om din service gäller ACER rekommenderar vi dig att skicka in ditt ärende till support.sweden@acer.com . Det är viktigt att du skriver följande : Juridiskt namn på organisationen, Kontaktperson, E-post, Telefonnummer, Postadress, Serienummer och Felbeskrivning.

- Om din service gäller Lenovo rekommenderar vi dig att kontakta 0775 75 74 11 och registrera din service för upphämtning.

- Om din service gäller Logitech rekommenderar vi dig att skicka in ärendet via https://support.logitech.com/sv_se/home går även bra att ringa och felanmäla produkten på 08-50163283 .

- Om din service gäller Dell rekommenderar vi dig att kontakta Dell Support Sverige 08-590 05 199

Email address *
Vad gäller ditt service ärende? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Online Partner AB. - Terms of Service