Request edit access
Szülőnek lenni
"Az apa – és anyaszerep alighanem a legnagyobb felelősséggel jár, amit az ember egyáltalán vállalhat. De éppen ezt a legnehezebb feladatot úgy fogják fel, mint amellyel kapcsolatban minden magától értetődő. Szülők számára nincsenek külön iskolák.” (Alt, 1995, 5. o.).

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok....
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el."
(Kahil Gibran: A próféta)

Jelen kérdőíves kutatás a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének Fejlődéslélektani Tanszékén, a szülői nevelői stílus és a felnőttkori kapcsolatok jellegzetességeinek összefüggéseit vizsgálja. Célja feltárni, hogy a szülői nevelői stílusok a szülőknek milyen szociodemográfiai, párkapcsolati és pszichoszociális jellemzőivel mutatnak együttjárást. Reményeink szerint, eredményeink gazdagíthatják azt a pszichológiai eszköztárat, mellyel segítségére lehetünk a gyermekeket nevelő pároknak, családoknak. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kérdések, a téma jellegéből adódóan bizalmas jellegűek, de kérjük próbálja meg minél őszintébben megválaszolni, hiszen a vizsgálat anonim, a vizsgálati személyek kóddal szerepelnek, a beazonosítás nem lehetséges. Vizsgálati kérdéseinkre nem lehet “jól”, vagy “rosszul” válaszolni, hiszen az emberek élményei, tapasztalatai, vágyai eltérőek, így minden válasz “jó válasz”.

Amennyiben Ön Szülő, hálásan köszönjük, ha időt és energiát szán a kutatásunk segítésére és megválaszolja az alábbi kérdéscsoportokat.

Ha a kérdőív kitöltésével kapcsolatban kérdések merültek fel Önben, az alábbi e-mail címen tud kapcsolatba lépni velünk:
hadhazi.eva@kre.hu
Hadházi Éva PhD, pszichológus
KGRE, Pszichológiai Intézet

Együttműködését előre is köszönjük!

A tudományos vizsgálat célját és lefolyását elmagyarázták, a tájékoztatást megértettem. *
Tudomásul veszem, hogy a vizsgálatban való részvételem önkéntes és névtelen, és hogy bármikor visszavonhatom jelen beleegyezésemet a vizsgálatban való részvételre, minden hátrányos következmény nélkül. Beleegyezem abba, hogy a vizsgálat során általam megadott adatokat, válaszaimat a szakemberek feldolgozzák, és személyes azonosításra alkalmas adatok nélkül szakmai fórumokon ismertessék.Tudomásul veszem, hogy a vizsgálati adatok kutatási, és nem diagnosztikai vagy terápiás célokat szolgálnak, ezért ilyen jellegű szakvéleményre, illetve terápiás kezelésre a vizsgálatot követően nem tartok igényt. *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms