Request edit access
Adhesió al Nou Manifest de la Plataforma Canal Viu    5è aniversari
MANIFEST  EN  DEFENSA  DE LES  BANQUETES  ARBRADES  DEL  CANAL  D’URGELL  I  ENTORN

PLATAFORMA     CANAL VIU       5è ANIVERSARI

La Plataforma Canal Viu en aquests 5 anys des de la seva creació, ha  pogut constatar que tant la societat en general com les institucions, ja siguin locals, comarcals o provincials, així com la mateixa Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, són plenament conscients de la importància que tenen els arbres a la Plana d’Urgell, especialment en indrets tan emblemàtics com les banquetes dels canals, les lleres dels rius, vorals de camins o també en espais degradats, que amb els arbres, es converteixen en espais d’alt valor ambiental i també d’esbarjo per la gent del territori.

En aquests anys s’han dut a terme actuacions de neteja, poda o plantació d’arbres organitzades per entitats locals amb el suport d’ajuntaments o de la mateixa Casa Canal. També la Diputació té previst reforestar a curt termini importants trams de banqueta.

Malgrat aquesta sintonia positiva general, totes aquestes actuacions estan subjectes a una permanent fragilitat. Els arbres no estan protegits d’una manera real. A vegades són herbicidats, altres talats o esporgats de manera poc respectuosa, i sovint pateixen reiterats incendis intencionats. Tot plegat fa que es malmetin en uns instants anys de treball i d’il·lusió de molta gent.

Les cremes de marges i les herbicidacions causen la pèrdua dels reductes de vegetació natural, autèntics refugis de vida i biodiversitat en un territori mancat de vegetació natural.

Per poder avançar cap a una veritable ambientalització del territori, caldria donar als arbres una protecció real, a l’alçada de la importància que tenen tant a nivell ambiental, com paisatgístic com de salut cap a les persones.

Demanem als ajuntaments i consells comarcals  que d’acord amb els Decrets 47/1988 d’11 de febrer i 120/1989 de 17 d’abril, promoguin la protecció dels arbres i les arbredes dels respectius municipis o comarques, declarant-los d’interès local o comarcal, o com a monumentals si és el cas.

Plataforma Canal Viu, maig de 2021

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Clear selection
Entitat / nom i cognoms *
localitat *
Telèfon   i/o   E-mail   *
Voleu rebre informació de la Plataforma Canal Viu *
Voleu fer-vos membre de Plataforma Canal   Viu *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy