Request edit access
Erase the hate - Повик за учесници
"Erase the Hate" ќе се справува со говорот на омраза и има за цел да промовира толеранција, човекови права и кохезија помеѓу младите во Струмица и Штип. Во рамки на активностите, младите ќе се вклучат во работилници за запознавање со проблемот на говор на омраза, како и во акции за бришење на пораки кои содржат говор на омраза од јавни површини, кои ќе ги заменат со позитивни пораки.

Активности:

Maрт 2019
- Работилница: Препознај и ти говор на омраза! - Струмица (27.03.2019 Дом на АРМ)
- Работилница: Препознај и ти говор на омраза! - Штип (29.03.2019 American corner)

Aприл 2019
- Ориентациска сесија за отворената активност „Бришење на омразата!“ - Струмица (23.04.2019. 16:00 Дом на АРМ)
- Ориентациска сесија за отворената активност „Бришење на омразата!“ - Штип (22.04.2019 11:30 American corner)

Maј 2019
- Отворена активност: „Бришење на омразата!“ покривање на говорот на омраза со уметност со позитивна порака во Струмица
- Отворена активност: „Бришење на омразата!“ покривање на говорот на омраза со уметност со позитивна порака во Штип

Jуни 2019
- Студиска посета на институции и организации кои се справуваат со говор на омраза и дела од омраза - Скопје

Jуни 2019
- Панел дискусија за говор на омраза, дела од омраза и човекови права - Штип

За активностите во секој град ќе бидат избрани по 15 учесници на возраст од 16-29 години.
Сите апликанти ќе бидат известени за исходот од процесот на селекција.

За повеќе информации слободно обратете се на: anaklesova@gmail.com

Сите активности се дел од "Erase the hate" имплементирани од Linking, Engagement, Advocacy, Development – LEAD стипендиската Ана Клесова, финансиски поддржана од Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

Email address *
Име и презиме *
Your answer
Возраст *
Your answer
Пол *
Активности во кои сакате да учествувате: *
Required
Град во кој сакам да сум вклучен/а во активностите *
Која е Вашата мотивација за учество во овој проект?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service