Request edit access
Call for papers för dig som vill presentera
Vi välkomnar nu ansökningar för att presentera och diskutera planerade, pågående eller avslutade ämnesdidaktiska forsknings- och utvecklingsprojekt på konferensen. Det finns två olika typer av sessioner: presentation och symposium.

Presentation: Ett planerat, pågående eller avslutat projekt presenteras följt av diskussion. En presentation är 20 minuter som följs av 10 minuter diskussion med åhörare.

Symposium: Flera projekt med samma syfte eller tema presenteras under samma session, med gemensam inledning och diskussion. Fokus ska ligga på det övergripande syftet och de olika delprojektens bidrag presenteras kortfattat. Ett symposium är 70 minuter.

Om ni vill presentera eller hålla i ett symposium skickar ni in ett abstract. Fokus för innehållet i abstract ska vara projektets ämnesdidaktiska relevans för lärarprofessionen och undervisningen. Följande delar ska ingå i löpande text (400-600 ord, inkl. referenser):

Bakgrund:
Redogör för projektets förankring i undervisning och ämnesdidaktisk forskning.

Syfte och frågeställningar:
Vad är syftet med studien eller projektet? Forskningsfrågor?

Metod:
Redogör för tillvägagångssätt, exempelvis intervention, klassrumsobservation, intervjuer, enkäter. Använde ni någon speciell forskningsansats eller teori? Lyft också fram för- och nackdelar med er metod.

Resultat:
Redogör för era resultat, eller förväntade resultat om det handlar om planerat eller pågående projekt. Besvara era frågeställningar så långt det är möjligt. På vilket sätt bidrar er studie till att utveckla undervisningen i ert ämne?

Vi ber er att även skicka in ditt abstract via epost (helst som wordfil eller pages) till: annette.wallenius@ifous.se

Presentatör/er – namn, titel, skola och/eller affiliering *
Your answer
Namn på kontaktperson *
Your answer
Mejladress till kontaktperson *
Your answer
Rubrik på presentation eller symposium *
Your answer
Ämne, stadium *
Your answer
Presentation eller Symposium *
Required
Lägg in abstract (cirka 400-600 ord, inklusive referenser) *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Skolporten AB. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms