Request edit access
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΓΙΑ ΒΑΡΚΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΟΓΑ
Θα γνωρίσουμε τις μοναδικές ομορφιές του σπάνιου υγρότοπου της Κερκίνης, θα νιώσουμε την απόλυτη αίσθηση ανάμεσα στο άλογο και τον άνθρωπο, θα κάνουμε βαρκάδα και θα παρατηρήσουμε απο κοντά πλήθος σπάνιων πουλιών, θα γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο των νεροβούβαλων, θα καταλήξουμε σε έναν σταθμό τραίνων που πριν από 104 χρόνια «έγραψε» ιστορία, ενώ όσοι και όσες επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μπάνιο στις Ιαματικές Πηγές Σιδηροκάστρου.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στα μυστικά της λίμνης Κερκίνη, με μια πληρέστατη ενημέρωση στον φορέα διαχείρισης Κερκίνης.
Οι υπεύθυνοι του φορέα θα μας ενημερώσουν για την βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα της περιοχής, τον πληθυσμό των πουλιών και των βουβαλιών και την ιστορία της λίμνης Κερκίνης.

Στη λίμνη και στα γύρω βουνά έχουν καταγραφεί 300 και πλέον είδη πουλιών. Από αυτά δύο, ο αργυροπελεκάνος και η λαγγόνα, είναι παγκόσμια απειλούμενα με εξαφάνιση. Παρατηρούνται ακόμη οι πιο σημαντικές αποικίες της Ν. Βαλκανικής χερσονήσου από κορμοράνους, χουλιαρομύτες, χαλκόκοτες και διάφορα είδη ερωδιών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν και νέα είδη για την περιοχή, όπως η νανόχηνα, το φοινικόπτερο, κυνηγογέρακας, ο νανόκυκνος κ.ά. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά σπάνια αρπακτικά πουλιά, όπως ο βασιλαετός, ο χρυσαετός, ο πετρίτης, ο στικταετός κ.ά. Μερικά είδη όμως, όπως ο θαλασσαετός και ο σταυραετός, ο καλαμοτριλιστής και ο καλαμόκιρκος δεν φωλιάζουν πια εδώ, εξαιτίας των αλλοιώσεων στους χώρους φωλιάσματός τους.
Η Κερκίνη αποτελεί ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα πετυχημένης ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση. Αν και τεχνητό έργο, κατάφερε στο διάβα των χρόνων να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης. Είναι ένας από τους 11 ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας (Σύμβαση RAMSAR) και μία από τις 113 σημαντικές περιοχές για πουλιά στην Ελλάδα. Το 2010 η Κερκίνη αναδείχθηκε κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, κερδίζοντας το βραβείο EDEN στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας»
Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε το δρόμο που οδηγεί στο ανάχωμα και στο λιμανάκι της Κερκίνης
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πλούσιο φυσικό τοπίο, με την έντονη παρουσία δεκάδων σπάνιων πουλιών με τα πανεμορφα άλογα της φάρμας Ιχνηλάτη και τις ιδιόκτητες βαρκες του Ξενώνα Ιχνηλατη
Ακολουθούν μαγευτικές ιππικές διαδρομές με φόντο τη λίμνη και τα βουνά της περιοχής, με απόλυτη ασφάλεια ακόμα και για τους αρχάριους.
Η ιππασία είναι ένα από τα πιο ευγενή αθλήματα, που γυμνάζουν το σώμα αλλά ομορφαίνουν και την ψυχή. Διαμορφώνει σωστούς κι υπεύθυνους χαρακτήρες, με σεβασμό στα ζώα και τους ανθρώπους, με ευαισθησίες και αγάπη για το περιβάλλον. Η εμπιστοσύνη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η φιλία, η αγάπη είναι πολύ σημαντικά συναισθήματα που παίρνετε από την επαφή με τα άλογα.

Συνεχίζουμε με βαρκάδα στη λίμνη με παραδοσιακές Πλάβες.
Δραστηριότητα με εξαιρετικό ενδιαφέρον στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το μεγαλείο και την ομορφιά του παρυδάτιου δάσους, το δέλτα του ποταμού Στρυμόνα, τις εξέδρες αναπαραγωγής, τις μαγευτικές βουνοπλαγιές, τις φωλιές των πουλιών και το νησάκι «σπίτι» των Πελεκάνων. Το μυστικό της Κερκίνης τα εκατοντάδες - χιλιάδες πουλιά διάσπαρτα στα γαλήνια νερά της..
Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων μας ταξιδεύουμε για το χωριό Βυρώνεια.
Μπαίνοντας στο χωριό Βυρώνεια, θα στρίψουμε αριστερά προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του χωριού, που κουβαλάει πάνω του μεγάλη ιστορία. Πριν πολλά χρόνια η Βυρώνεια αποτελούσε «κόμβο», με αποτέλεσμα γύρω από τον σταθμό να υπάρχουν πολλά μαγαζιά (παντοπωλεία, φούρνοι, πανδοχεία κ.α).
Η εικόνα σήμερα ωστόσο, θυμίζει κινηματογραφική ταινία … Το καλοκαίρι του 1913, κατά την τελική φάση του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, εγκαταστάθηκε στον Σ.Σ. της Βυρώνειας η έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου. Κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων πλατανιών ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος κατέληξαν στους όρους Ειρήνης απέναντι στην ηττημένη Βουλγαρία, που ουσιαστικά διπλασίασαν την Ελλάδα. Το κτίριο σήμερα έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως παραδοσιακό καφε – μεζεδο – παντοπωλείο.
Πρόκειται για τον «Μεθοριακό Σταθμό» που είναι και ο τελικός προορισμός μας. Εδώ θα χαλαρώσουμε, θα γευματίσουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία και σε άλλα ομαδικά παιχνίδια που έχει ετοιμάσει το team της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση.
Δίπλα ακριβώς από τον «Μεθοριακό Σταθμό» βρίσκεται το Δημοτικό ενυδρείο Βυρώνειας, που φιλοξενεί την ιχθυοπανίδα του ευρύτερου οικοσυστήματος της περιοχής Κερκίνης - Στρυμόνα. Στον ίδιο χώρο, λειτουργεί και ένα μικρό ερπετάριο με αντιπροσωπευτικά είδη ξένων ερπετών, ανάμεσά τους και ο … Βύρωνας ένας συμπαθής κροκόδειλος του Νείλου.
Έως την αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα, μπορείτε να περπατήσετε στην πλούσια φύση, να πάρετε μέρος στις δραστηριότητες της Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δράση η να απολαύσετε ένα ζεστό τσάι απο τα βουνά της περιοχής.


Αποστάσεις
Θεσσαλονίκη (WE) – Κερκίνη (με λεωφορείο) 102 χλμ
κερκίνη - λιμανάκι (πεζοπορική διαδρομή) 2χλμ

Δηλώσεις συμμετοχής Μέχρι την Παρασκευή 20/10/2017

Για την συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 28 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR14 0172 2620 0052 6201 9715 232
Δικαιούχος: Ανθιμος Γεωργιάδης
Παρακαλούμε να καταθέσετε ονομαστικά τα χρήματα

Περιλαμβάνει:
Τη μεταφορά απο Θεσσαλονίκη με επιστροφή
Δραστηριότητες στην λίμνη Κερκίνη (άλογα, βαρκάδα,)
Τοξοβολία στον μεθοριακό σταθμό
Συνοδοί
Φωτογραφική κάλυψη


Ρουχισμός και εξοπλισμός
τζάκετ (αντιανεμικό)
Αθλιτικά άνετα παπούτσια για πεζοπορία
Καπέλο
Σακίδιο
Μπατόν (προαιρετικά)
Παγούρι για νερό
Φαγητό (ξηροί καρποί, παστέλια κτλ)
Φωτογραφική μηχανή

Για περισσότερες πληροφορίες
+30 6980138846
info@agkistroaction.gr
facebook.com/agkistroaction

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Email address *
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms