Request edit access
Anmälningsformulär för 2023 års Översättarseminarium

OBSERVERA ATT DETTA ÄR EN BINDANDE ANMÄLAN!


Välkomna på kurshelg 13-15 oktober!

Vi har nu tillräcklig finansiering för att kunna uppmana alla intresserade att göra en bindande anmälan till höstens efterlängtade helgseminarium på Varbergs fästning den 13-15 oktober. Observera att vi kan komma att tvingas lotta bland deltagarna, med viss viktning för att få till språkgrupperna så att de blir effektiva.


Helgen inleds fredag eftermiddag klockan 15:00 och håller på fram till söndag lunch klockan 13:00. Det finns plats för max 30 deltagare. Av dessa är 5–10 platser specifikt reserverade för översättarstudenter samt nyetablerade översättare. Se vidare Program för 2023 års Översättarseminarium som återfinns här.

Under helgen kommer det att bjudas på uppläsningar samt textseminarier i fem till sex språkgrupper där en av deltagarna i varje grupp leder arbetet under helgen. Därtill kommer även sociala aktiviteter för att stimulera till spontana möten.

I kursavgiften ingår övernattning i enkelrum med delat badrum, välkomstdrink, två middagar, två luncher och två frukostar samt fika under seminariedagarna. Deltagarna betalar själva eventuella måltidsdrycker samt resa till/från Varberg.

Deltagaravgiften kommer att vara 2 800 kronor per person. För översättarstudenter och de specifikt inbjudna nyetablerade översättarna är deltagaravgiften 1 000 kronor. För att jämna ut de geografiska förutsättningar utgår reseersättning för den del av resans pris som överstiger 500 kronor*. Denna utbetalas mot insända biljettkopior/kvitton efter avslutat seminarium och slutförd hemresa.

Årets översättarseminarium genomförs med stöd av Stiftelsen Natur & Kultur, Svenska Akademien, Översättarcentrum och Letterstedtska Föreningen.

*Förutsatt att billigast rimliga färdmedel valts.

Sista anmälningsdag är 30 maj 2023 och vi hoppas kunna lämna definitivt besked om antagna och eventuella reserver senast den 15 juni 2023.

Väl mött!

Styrelsen Översättarsektionen
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
E-postadress *
Namn *
Adress *
Postadress *
Telefonnummer *
Jag anmäler följande kostpreferenser (flera svarsolika alternativ möjliga) *
Jag har följande allergier (om allergier saknas, lämna den här rutan tom)
Jag översätter till (flera svarsolika alternativ möjliga) *
Required
Jag översätter från (flera svarsolika alternativ möjliga) *
Required
Jag är medlem i Sveriges författarförbund *
Jag är medlem i Översättarcentrum *
Jag studerar eller har nyligen slutfört en översättarutbildning vid något av följande lärosäten. OBS: Hoppa över denna fråga om du redan är etablerad yrkesverksam översättare.
Clear selection
Jag är intresserad av att koordinera/moderera en språkgrupp *
Och i så fall i vilket språk
Jag kan tänka mig att medverka med 5-7 minuters eget översatt material till en offentlig uppläsning? *
Required
Jag önskar i första hand delta i följande språkgrupp (OBS: vi har valt att erbjuda spanska istället för franska och norska istället för danska i år för att få lite variation och spridning.) *
Jag önskar i andra hand delta i följande språkgrupp *
Jag önskar i tredje hand delta i följande språkgrupp *
Jag är införstådd med att denna anmälan är bindande men ingen garanti för att få en plats. Vid fler anmälda än platser,  kan lottning komma att användas för att fördela platserna. *
Required
Jag är införstådd med att alla uppgifter jag lämnar i formuläret databehandlas. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. Med personuppgifter avses namn, personnummer, adress, mejladress, telefonnummer och all övrig information som kan kopplas till dig som enskild individ. *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy