Request edit access
Vakkennis vergroten? Dat kunnen we samen slimmer!
Hier schrijf je je in voor de Masterclasses van prof. mr. dr. van Wechem voor het najaar 2019.

- De sessies vinden altijd 's avonds plaats.
- OJ verdient hier niets aan. Kosten worden door docenten gefactureerd.
- Professional en Business OJ leden besparen meer.

Email address *
Welke sessies wil je bijwonen?
1 blok = 1 avond 19:00-22:00 uur
Je investering:
€650,- voor de reeks Masterclasses of €175,- per sessie als je 'Professional' of 'Business' lid van het netwerk bent;
€750,- voor de reeks Masterclasses of €200,- per sessie als je 'Basic' lid van het netwerk bent;
€850,- voor de reeks Masterclasses of €225,- per sessie voor niet-OJ leden.

Alle prijzen zijn ex BTW en worden rechtstreeks door de docent gefactureerd.

Heb je opmerkingen, feedback?
Your answer
Specifieke omschrijving per avond
DE CIRKEL VAN HET CONTRACTENRECHT
Tijdens deze sessie komen belangrijke arresten van de Hoge Raad aan bod over de hele cyclus van het contracteerproces van totstandkoming t/m ontbinden en alles wat er tussen zit. Met name op het gebied van ontbinding en opzegging is er in 2018 het nodige te doen geweest. Ook in 2019 zijn er nog arresten gewezen die het thema opzegging verder aanscherpen. Na afloop ben je weer helemaal bijgepraat.

DE VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Elke jurist heeft wel eens te maken met de vaststellingsovereenkomst. Wetstechnisch gezien blijft het een moeilijke overeenkomst met specifieke kenmerken, waarover veel rechtspraak bestaat. Een fout is snel gemaakt met grote en/of vervelende gevolgen voor de cliënt. Tijdens de cursus behandelt Van Wechem de wetstechniek in combinatie met praktijkvoorbeelden en rechtspraak. De nadruk ligt daarbij op voorbeelden van vaststellingsovereenkomsten bij beëindiging van arbeidsovereenkomsten, fiscale geschillen en de afronding van contractuele relaties. Na het volgen van deze cursus kun je precies de waarde van deze overeenkomst inschatten en leer je valkuilen en problemen herkennen zodat je hierop kunt anticiperen.

ACTUALITEITEN AANSPRAKELIJKHEID
Van Wechem bespreekt in één avond de actualiteiten rondom het aansprakelijkheidsrecht. Het precieze programma wordt vanwege het actuele karakter kort voor de cursus definitief vastgesteld. Hij behandelt de onderwerpen aan de hand van de meest recente én spraakmakende arresten van de Hoge Raad. De insteek van de cursus is erop gericht om een vertaalslag van de theorie naar de praktijk te maken.

AANSPRAKELIJKHEIDSRECHT IN DE ONDERNEMINGSRECHTLIJKE PRAKTIJK: MEDEDELINGS- EN ONDERZOEKSPLICHT INCLUSIEF SCHADEBEGRIP BIJ OVERNAMES
Van Wechem gaat uitgebreid in op het gebruik en de uitleg van het begrip 'schade' in het geval van overnameovereenkomsten. ‘Het probleem is dat partijen hierover weliswaar een specifieke regeling in de overnameovereenkomst opnemen, maar dat het begrip “schade” vaak wordt genoemd zonder dat duidelijk is wat hen met dat begrip dan precies voor ogen stond’, aldus Van Wechem. ‘Doelen ze hiermee op de definitie van het begrip schade, of ook op het feit dat ze daarmee een regeling hebben willen treffen over de wijze van schadebegroting? Kortom: schadebegrip en schadebegroting zijn voor professionals en partijen vaak ondoorzichtig.’

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of OndernemendeJuristen BV. Report Abuse - Terms of Service