Request edit access
MOVE - savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja
MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja“ je projekt edukacije i pružanja podrške stručnjacima u odgojno obrazovnim ustanovama s općim ciljem smanjenja pojavnosti eksperimentiranja i konzumiranja legalnih i ilegalnih sredstava ovisnosti te razvoja bihevioralnih ovisnosti od strane mladih na području Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu projekta djelatnici stručnih službi osnovnih i srednjih škola proći će „MOVE“ edukaciju koja se temelji na iskustvima iz različitih terapijskih koncepata o promjeni stavova i ponašanja koje prilagođava u kratke savjetodavne razgovore, a namijenjena je stručnjacima koji se u svom radu susreću s mladima rizičnog ponašanja.

“MOVE” predstavlja oblik savjetovanja koji u kratkom vremenskom periodu daje dobre rezultate i koji se može primjenjivati u različitim situacijama. Edukacija se provodi tijekom tri dana u 12 modula, za grupu od 14 korisnika (+ dvije djelatnice udruge).

Metodom radionice edukaciju vodi licencirani trenerski par, stručne suradnice udruge Mentor – Silvana Nikolić, dipl. sociologinja i mr. sc. Igna Brajević Gizdić, dr. med. spec. psihijatrica.

Sudjelovanjem u trodnevnoj edukaciji korisnici, djelatnici stručnih službi osnovnih i srednjih škola, povećat će znanja i vještine za vođenje kratkih savjetodavnih razgovora s mladima rizičnih ponašanja. Upoznat će se s transteoretskim modelom promjene ponašanja te steći vještine za postupanje u slučaju otpora. Osvijestit će osobne stavove o konzumaciji droga koji mogu blokirati savjetodavni razgovor te razumjeti dinamičnost procesa promjene ponašanja i motiviranost za promjenu. Korisnici će također steći vještine potrebne za redukciju ambivalencije i jačanje motiviranosti za promjenu ponašanja, razviti empatijske strategije u vođenju savjetodavnog razgovora i vještine potrebne za jačanje odgovornosti i donošenje odluke o promjeni ponašanja. Razumjet će pojam diskrepancije i razviti vještine za otkrivanje i integriranje diskrepanci u savjetodavnom razgovoru.

Podršku u primjeni stečenih znanja i vještina u svakodnevnom radu s mladima, korisnici će primiti putem organiziranih booster grupnih podrški koje će se periodično održavati u prostoru udruge Mentor.

Edukacija će se održati od 19.10. do 21.10.2018. u hotelu Svpetrvs u Supetru na otoku Braču. Sudjelovanje na edukaciji, put, smještaj i hrana besplatni su za sve sudionike.

Prijave traju od 15.09. do 27.09. nakon čega ćemo odabrane sudionike obavijestiti putem e-maila.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Splita.

Email address *
Ime i prezime *
Your answer
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Zvanje *
Your answer
Zanimanje *
Your answer
Mjesto zaposlenja *
Your answer
Dodatna edukacija *
Your answer
Motivacija za sudjelovanje *
Ukratko objasnite zašto želite sudjelovati u projektu MOVE - savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms