Request edit access
Anmälan Actionvägledare Forza Integration
Det kommer inte som en nyhet att mängder av människor befinner sig på flykt och flera tusental av dem kommer till Sverige i sökandet efter trygghet. Som ny i ett land läggs livspusslet på nytt. Sökandet efter nya kunskaper om språket, samhället och dess kultur är nödvändiga för ett drägligt liv. Man behöver bygga upp ett nytt nätverk och nya kontakter, både socialt och yrkesmässigt. I syfte att bidra till den svenska välfärden samtidigt som nyanländas kompetens
tillvaratas vill Forza of Sweden matcha rätt person med rätt möjlighet, i en tid där Sveriges yrkesbranscher vädjar efter (internationell) kompetens.
Just därför har Forza Integration skapats!

Syftet med Forza Integration är att låta nya svenskar snabbare komma in i det svenska samhället genom en plattform att stå på som ger möjlighet att forma sitt eget liv. Målet är att erbjuda ett socialt och professionellt sammanhang, utvecklade entreprenöriella egenskaper och värdefulla företagskontakter som på sikt ska leda till anställning, praktik eller företagande. Forza Integration vill låta våra nya svenskar orientera sig med större trygghet i Sverige.
Forza Integration erbjuder diverse utbildningar så som interkulturell utbildning, arbetsmarknadsutbildning, nätverksutbildning, CV-workshop, företagarutbildning, digital närvaro m.m i syfte att skapa förutsättning för våra nya svenskar att ta raka steget in i den svenska vardagen och det svenska näringslivet. För att omsätta teorin till praktik lägger Forza Integration stor vikt vid regelbundna nätverksträffar samt företagsbesök ute i “verkligheten”.

Vi har en stor mängd nya svenskar som har både praktisk och akademisk kompetens. Många av deras kompetenser slösas just nu med. Vi behöver slussa in dem i samhället och se till att det hittar arbete/praktik.
Varje ny svensk matchas med en actionvägledare , som i tidigare program visat sig vara avgörande för våra nya svenskars framgångar när de ger sig i kast med att utforska det svenska näringslivet. Actionvägledarna utmärker sig genom ett entreprenöriellt tänk, har ett eget nätverk av möjligheter och människor samt visar på stor handlingskraft. De ser individens kapacitet och stödjer våra nya svenskar att hitta arbete/praktik som antingen matchar deras kompetens eller ger dem nya erfarenheter. Tillsammans skapas en plan baserat på individens egna mål. Våra nya svenskar får helt enkelt en egen dörröppnare.
Actionvägledarna förväntas lägga ner ca 2-3h/veckan genom aktivering av egna möjligheter i sitt eget nätverk.
Över 80% av tidigare actionvägledare har uttryckt att de gjort skillnad för sina adepter.
Lika många har uttryckt att det varit roligt att engagera sig som actionvägledare.

Programmet pågår mellan 28 augusti - 13 december 2017.
Välkomna på After Work hos Forza of Sweden den 11/5 kl 17.00 på adress Drottninggatan 7A (södra entrén, Helsingborg Näringsliv- och destinationsutveckling).

Förnamn
Your answer
Efternamn
Your answer
Personnummer (YYYY-MM-DD)
Your answer
Gatuadress (Exempelgatan 00)
Your answer
Postadress (123 45 ORT)
Your answer
Mailadress
Your answer
Mobilnummer
Your answer
Varför önskar du vara actionvägledare?
Your answer
Vad har du för utbildning?
Your answer
Har du några erfarenheter av företagande? I så fall vilka?
Your answer
Vilka erfarenheter har du av nätverkande?
Your answer
Mellan tummen och pekfingret, hur många människor är i ditt affärsnätverk?
Vad tror du kan vara ditt största bidrag till en ny svensk?
Your answer
Vilka intressen/hobbys har du?
Your answer
Vilka språk behärskar du(oavsett nivå)?
Required
Har du varit i kontakt med fler kulturer än den svenska? På vilka sätt?
Your answer
Vad förväntar du dig från projektledningen på Forza Integration?
Your answer
Vilka sociala medier använder du idag?
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Forza of Sweden. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms