Request edit access
Focșaniul Unirii - civic walking tour 4.0. (#ÎmpreunăSuntemFocșani)
Data: 24 Ianuarie 2018 - ora 14.00 - 17.00
Locul de întâlnire: Focsani, strada Cuza Voda, in fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, strada Cuza Voda nr. 47.
Ne vom plimba împreună prin lumea Focșanilor Unirii, prima generație cu adevărat citadină a orașului, povestindu-vă crâmpeie din memoria generațiilor trecute, fapte, întâmplări, istorii, povești de viață uitate, și vă vom arăta urmele lăsate pentru cei de după ei.
Traseul cuprinde obiective și istorii legate de de Unire - visul unei generații - și perioada în care în orașul Focșani, despărțit între două țări până la Unirea de la 1859, juca un rol foarte important în politica și economia țării. Vă vom spune și povești de puțini știute despre "jucătorii politici" ai acelei epoci și prin ce s-au remarcat ei. Vorbim despre o generație care a tras România înspre modernitate, care a obținut pentru țară Unirea, formarea statului românesc în albia monarhică și, apoi, Independența. Focșăneni care au fost pionieri ai vremurilor noi “având plăcerile sufletului a sluji patriei”.
Ce a rămas în urmă vom avea ocazia să vedem împreună.

Participarea la "Focșaniul Unirii - civic walking tour" este gratuită pe bază de înscriere în acest formular. Eventualele donații sunt apreciate și vor fi utilizate de Asociația "Eu, tu și ei" pentru dezvoltarea proiectului #PovestimFocșaniul, care militează pentru organizarea unui traseu al Unirii în orașul Focșani. În cadrul acestui proiect, în 2019 vom publica o carte dedicată elitei unioniste din Focșani. Evenimentul nostru cultural este organizat 100% pe baza de voluntariat, dorește stimularea acțiunii civice și implicarea cetățenilor în descoperirea, salvarea și protejarea patrimoniului cultural - sau ce a mai rămas din el - în orașul Focșani.

Contactați-ne la numărul de telefon 0744217031 pentru orice fel de informații legate de acest eveniment cultural.
Silvia Vrînceanu Nichita - responsabil proiect #PovestimFocșaniul/ Asociația Eu, tu și ei

Nume si prenume *
Your answer
Email / facebook/ telefon *
Your answer
De unde sunteti si cu ce va ocupati? *
Your answer
Cum vi se pare orașul Focșani? Care este locul vostru preferat din oraș și ce ați face să îl promovați mai mult? *
Your answer
Prin completarea acestui formular, vă dați acordul ca datele dumneavoastră de contact să fie colectate și stocate de organizatorul acestui eveniment, conform prevederilor Regulamentului UE 2016/679. Datele cu caracter personal furnizate de dvs. prin acest formular (nume, e-mail, localitate, telefon) sunt colectate pentru a vă ține la curent cu evenimentul și nu vor fi folosite în alte scopuri. Prin bifarea acestei căsuțe sunteți de acord cu colectarea acestora. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service