Request edit access
Regisztráció felnőttek oktatására - Nyíregyházi SZC
Felnőttek oktatása:

Az új szakképzési rendszer nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít a munkaerőpiacról az iskolarendszerbe, így felnőttként is lehetőség van két szakmajegyzéken szereplő szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére. Erre kizárólag iskolai rendszerű szakképzésben van lehetőség.

Ingyenes a képzés felnőttoktatás keretében, ha a régi OKJ (nem szakmajegyzék) szerinti szakmái vannak vagy főiskolai/egyetemi diplomája van.

A szakmai oktatás a felnőttek esetében csökkentett időtartamban, akár munkaidőhöz igazodó formában történik, a kellő rugalmasság biztosítása érdekében egyéni tanrendet is biztosítunk. A képzési idő – a hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudás figyelembevételével – akár negyedére is csökkenhet. Lehetőség lesz akár az elmélet e-learninges elsajátítására is. Amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben duális partnerként, így a képzés az eddiginél sokkal rugalmasabban szervezhető meg.

A szakmai oktatásba, szakmai képzésbe való belépésre bármilyen életkorban lehetőség van. Aki a 25. életévét még nem töltötte be, akár a második szakmát is tanulói jogviszonyban szerezheti meg. A 25 év felettiek szakmai oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik.

A szakmák képzési ideje: maximálisan 2 év, mely csökkenthető előtanulmányok beszámításával! A korábbi tanulmányi eredmények beszámítása egyéni; az elbírálás az intézményben történik a beiratkozáskor.

Név *
Milyen szakmát szeretne tanulni? (több szakma is felsorolható) *
Hol szeretne tanulni? *
Required
Előzetes iskolai végzettség *
Van már szakmája? *
Ha van, a szakma neve, száma:
Elérhetőség (telefon, e-mail cím) *
*
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy