Request edit access
Designer in Residence 2018
Nova Iskra sa zadovoljstvom objavljuje ovogodišnji otvoreni poziv za Designer In Residence program – jednomesečni rezidencijalni boravak u Francuskoj, namenjen dizajnerima, umetnicima i drugim autorima koji su aktivni u domenu digitalne umetnosti i dizajna interakcije.

Razmena autora odvija se kroz platformu CREATE IN RESIDENCE, multidisciplinarni međunarodni program koji je 2014. godine inicirao Švedski institut, u saradnji sa Novom Iskrom, festivalom Krokodil i nizom partnerskih organizacija. Ove godine, među partnerima su ponovo i najveća švedska organizacija za podršku umetničke produkcije IASPIS, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo kulture i medija Republike Srbije, te AMI / Dynamo i LFO/ZINC makerlab iz Marseja i Goethe Institut u Beogradu, kao i EUNIC mreža u Srbiji.

Tokom proteklih godina, platforma DinR proširila je svoje delovanje sa Švedske i na druge zemlje, pa tako Nova Iskra objavljuje otvoreni poziv za  jednomesečni rezidencijalni boravak u Marseju. Ovogodišnji boravak u Marseju fokusiran je na domen digitalne umetnosti i dizajna interakcije. Gostujućeg autora iz Srbije će u periodu od 7. novembra do 7. decembra 2018. godine podržati dve lokalne organizacije, obe locirane u kreativnom centru Friche la Belle de Mai – DYNAMO inkubator i LFO/ZINC makerspace.

Interdisciplinarni rad, pažljivo planiranje svakog od rezidencijalnih boravaka prema potrebama korisnika i specifičnosti organizacija koje će ih ugostiti glavne su odlike ovog programa. Od 2014. godine, kroz program je prošlo više od 35 autora.

Pored toga, rezident iz Srbije će imati prilike da se predstavi u okviru programa bijenala Chroniques (www.chronique-s.org) koje se tokom novembra odvija u Marseju i i gradu Aix-en-Provence, u okviru koga će biti predstavljene izložbe, audio-vizuelni nastupi, instalacije u javnom prostoru, konferencijski programi i prateći sajam. Koncept programa i dalje ostaje “open-end”, što znači da se od učesnika ne očekuje da svoju ideju u celini realizuju ili završe tokom svog boravka, već samo da vreme provedeno na rezidenciji iskoriste za razvoj projekata iz ovog domena.

Troškovi puta, smeštaja i stipendije biće pokriveni, a autori će biti u obavezi da se uključe u programe lokalnih organizacija tokom svog boravka, kroz javne prezentacije, učešće i organizaciju radionica i, u ovom slučaju, uključivanje u program bijenala Chroniques.


Molimo vas da formular popunite na engleskom jeziku. Hvala!

www.amicentre.biz
www.lafriche.org/fr
www.institutfrancais.rs

Full Name *
Your answer
Date of Birth *
MM
/
DD
/
YYYY
Place of residence *
Your answer
Postal address *
Your answer
Phone number *
Your answer
E-mail *
Your answer
Education *
Your answer
Your websites or relevant links *
Your answer
In short describe how would you take advantage of your stay in Marseilles and explain what was your motivation to apply for the Designers in Residence program *
Your answer
*
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service