Request edit access
Science School 2017
Tallers de ciència i tecnologia al Campus del Baix Llobregat (Castelldefels). Del 26 de juny al 14 de juliol.
Organitzat per:
Nom
Your answer
Cognom 1
Your answer
Cognom 2
Your answer
Edat
Your answer
Sexe
Adreça
Your answer
Codi Postal
Your answer
Població
Your answer
Centre en el que estudies
Your answer
Telèfon
Your answer
Mòbil
Your answer
Correu electrònic
Your answer
INSCRIPCIÓ ALS TALLERS SCIENCE SCHOOL
Cal que marquis aquells tallers en els que estàs interessada / interessat , en l'horari que et convingui.
PLACES EXHAURIDES - Dilluns 26 de juny. Smart xeff: La ciència de la cuina. Aprèn les tècniques que triomfen a la cuina dels grans restaurants!
Al Campus col·laborem per desenvolupar tècniques i coneixements que s'incorporen a les cuines dels millors restaurants del món. Saps què són les esferificacions? Les liofilitzacions? La cuina a baixa temperatura? Com afecten aquests processos de transformació les propietats organolèptiques dels aliments? Tot això i molt més ho pots descobrir en aquest nou taller de la mà de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona.
PLACES EXHAURIDES - Dimarts 27 de juny: Introducció a la fabricació digital. Les impressores 3D i les talladores làser: la nova revolució tecnològica
Descobreix els secrets de les impressions en 3D i fes el teu propi modelatge. Taller impartit per Tinkerers Lab, innovadora empresa de fabricació digital ubicada a l'edifici RDIT.
TALLER FET - Dimecres 28 de juny. Quin paper juguen les aromes als aliments
Som capaços/es de reconèixer més de 10.000 aromes que es troben a la natura. Les aromes són presents en tots els
aliments que mengem, però coneixem quins són els nostres mecanismes de percepció?
En aquest taller aprendrem a reconèixer una sèrie de substàncies presents en els aliments, relacionarem les aromes amb el seu origen i coneixerem quines tècniques utilitza la indústria alimentaria en la seva utilització.
PLACES EXHAURIDES - Dijous 29 de juny. App Inventor: Dissenya la teva pròpia aplicació pel mòbil
Quantes aplicacions utilitzes al teu mòbil diàriament? Has pensat mai en crear una pròpia? En els darrers anys els mòbils han anat formant part de la nostra vida, i les seves aplicacions ens ajuden a treure tot el suc del seu funcionament. Aquest taller permet crear aplicacions Android a través d’una eina intuïtiva anomenada AppInventor que ha estat desenvolupada per MIT (Massachusetts Institute of Technology). L’objectiu és la introducció al món de la programació d’una manera guiada i interactiva.
TALLER FET - Divendres 30 de Juny. Quan els mars s'esgoten és l'Aqüicultura una alternativa a la pesca?
Les demandes alimentàries de la nostra societat són molt elevades. Durant les darreres dècades, la pressió exercida sobre els oceans a causa de la pesca massiva ha estat molt alta. En aquest context d’alta demanda, l’aqüicultura es configura com a una de les alternatives.
Veurem de prop la recerca que es duu a terme a l’ESAB en relació a l’aqüicultura, les espècies que millor responen, i tots els processos implicats en aquest sistema de producció.
PLACES EXHAURIDES - Dilluns 3 de juliol. Crea dispositius bojos amb Makey Makey
Makey Makey és una tecnologia desenvolupada per estudiants del MIT (Massachussets Institute of Technology) que permet convertir en una tecla o un joystick qualsevol cosa que tingui una certa conductivitat elèctrica. Això permet fer volar la imaginació i interactuar amb diversos dispositius d'una manera boja i creativa. Un taller que no et pots perdre!
TALLER FET - Dimarts 4 de juliol. La complicada relació entre els llops i les ovelles. Introducció a la modelització dels sitemes vius amb NET-LOGO
Els i les participants descobrireu en què consisteix i per a què serveix la modelització basada en l’individu, un nou i atractiu paradigma de modelització per estudiar sistemes complexos. L’aproximació metodològica seguida a l’activitat serà eminentment pràctica i visual gràcies a la utilització pautada d’un model predador-presa disponible a la plataforma de modelització lliure Netlogo.
PLACES EXHAURIDES - Dimecres 5 de juliol. Pràctiques al simulador de vol CESSNA 152
Farem un vol virtual mitjançant un simulador de vol construït per estudiants de l’EETAC. Dins la cabina d’una avioneta real, l’objectiu principal de l’activitat és que conegueu de prop els principis bàsics que permeten el vol i amb els instruments de l’avió (comandaments de vol, indicadors de cabina, en definitiva, tota la aviònica) que permeten el control de l’aparell. Es
podrà escollir l’aparell, els aeroports d’enlairament i aterratge i el pla de vol.
Dijous 6 de juliol. Descobreix l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
L'ICFO és una institució jove que té com a objectiu fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum. La llum, concretament la llum làser, és una de les tecnologies més prometedores de què disposa actualment la humanitat. Els programes de recerca de l'ICFO s'emmarquen en línies de frontera de primer nivell mundial i tenen l'objectiu d'encarar els importants desafiaments als què s'enfronta la societat en general.
Horari 6 de juliol. ATENCIÓ LA TRIA D'HORARI S'HA DE FER EN FUNCIÓ DE L'EDAT!
Divendres 7 de juliol. Els/les Sherlock Holmes de l'aigua. Analitza al laboratori la qualitat de l'aigua que beus
La qualitat de l'aigua afecta de manera importantíssima el medi ambient i l’agricultura. Al laboratori analitzarem l’aigua de diferents procedències: riu, bassa, mar, depuradores, ... i descobrirem quins són els criteris de qualitat que ha de tenir l’aigua segons els seus diferents usos. Juntes / junts determinarem quins són els problemes que comporta l’ús d’un aigua de baixa qualitat.
Horari 7 de juliol
PLACES EXHAURIDES - Dilluns 10 de juliol: Què passa quan una nau espacial retorna a la terra? Simulem els sistemes de reentrada a l'atmosfera
En aquest taller podreu familiaritzar-vos amb conceptes com desacceleració, sistemes de frenada, amortidors d’impacte, etc... La missió és clara: haureu de llençar un ou des de 12 metres d’alçada i evitar que es trenqui, utilitzant elements que ens permetin posar en pràctica els conceptes analitzats anteriorment. Podreu?
PLACES EXHAURIDES - Dimarts 11 de juliol: Els secrets de l'ADN
L'ADN conté les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els éssers vius.
És com una mena de plantilla, una recepta, que conté les instruccions requerides per produir els components de les cèl·lules.
En aquest taller aprendrem una mica més sobre què és l'ADN, com el podem extreure, com el podem identificar i quin és el paper que l'ADN té i tindrà a la biologia del present i del futur. No us perdeu aquesta oportunitat!
PLACES EXHAURIDES - Dimecres 12 de juliol: Programa i pilota un dron
Els Drons són una de les tecnologies més potents i noves del mercat avui en dia gairebé qualsevol activitat pot incloure drons i, què és més interessant que aprendre a programar-los per a que facin el que volem i pilotar-los?
PLACES EXHAURIDES - Dijous 13 de juliol: Introducció a la robòtica. Construïm robots amb LEGO
Podreu experimentar des del muntatge i desmuntatge del robot fins a la seva programació. Creareu robots autònoms i podreu controlar els seus moviments.
Qui ha dit que els robots són cosa del futur?
PLACES EXHAURIDES- Divendres 14 de juliol: Descobreix com funciona l'atmosfera mitjançant experiments low cost
Què és l’atmosfera, cóm funciona la dinàmica atmosfèrica, i cóm influeix en l’aeronavegació, tot realitzant experiments que permeten il·lustrar les explicacions i, responent qüestions com perquè succiona un tornado? què és la pressió atmosfèrica? Què són els núvols? Per què les borrasques porten pluges i els anticiclons cel assolellat? Els experiments es realitzen amb material senzill i a l’abast de tothom, amb l’objectiu de facilitar la reproducció d’aquests a casa, i que tothom hi pugui accedir de forma divertida.
En compliment del que estableixen la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre sobre protecció de dades de caràcter personal i el Reial Decret que aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica de Protecció de dades de caràcter personal, us informem que les dades obtingudes, per mitjà d’aquest formulari, seran tractades i quedaran incorporades als fitxers de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA, per du a terme una gestió correcta d'aquesta activitat i poder informar posteriorment a les persones inscrites sobre els estudis de la nostra Universitat i d'activitats d'informació i orientació organitzades per la UPC o en les quals hi participi. Tanmateix, us informem que podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel∙lació i oposició davant la Unitat Transversal de Gestió del Campus del Baix Llobregat de la UPC, amb domicili C/Esteve Terradas, 10, a l’adreça electrònica: cbl.relacions.externes@upc.edu
Gràcies per inscriure't! Rebràs una confirmació des de la Universitat Politècnica de Catalunya. Davant qualsevol dubte pots escriure un mail a cbl.relacions.externes@upc.edu o bé a punt_informacio@castelldefels.org
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms