Request edit access
MADE IN Radionice za studente [dizajna i primenjenih umetnosti]
U okviru međunarodnog programa MADE IN, posvećenog vezi između zanata i dizajna, Nova Iskra organizuje dve radionice za studente u saradnji sa dve beogradske zanatske/dizajn inicijative - Boya Porcelain i Naša posla. Radionice će biti održane od 20. do 24. maja, a rok za prijavljivanje je petak 17. maj u podne. Radionice su besplatne, materijal obezbeđen, a broj mesta ograničen na pet učesnika po radionici.

Bojana Brkić ručno izrađuje porcelansko posuđe. Iza nje je put koji je počeo 2000. godine, kada se zaljubila u umetnost keramike kao student kineskog jezika i književnosti, otkrivajući minimalističke ideale lepote Dalekog Istoka, kontrasta i harmonije čvrstog i krhkog. Ovo se pokazalo kao odličan uvod u rad sa porcelanom. Sa puno entuzijazma preselila se u Kinu 2005. godine, ali se nakon godinu dana vratila u Srbiju i radila više različitih poslova, a najduže kao instruktor jezika. Tokom čitavog tog perioda, fokus joj je održavala meditativna atmosfera keramičarskog ateljea. Početkom 2012, osećala se spremnom za porcelan, kao najzahtevniji materijal, i za sopstveni brend. Ime sa kojim je počela je Re: Art: Concept, a u oktobru 2017. godine Re:Art menja ime u Boya Porcelain. Svi komadi su isključivo ručno rađeni, uz korišćenje kvalitetne porcelanske gline i pigmenata nabavljenih širom sveta, koje meša sa glazurama da bi dobila pastelne ili intenzivne nijanse. Ceo proces dešava se u ateljeu-prodavnici, bez ikakve spoljne proizvodnje. Od trenutka kada sirovina uđe u Zetsku 4a, izlazi odatle isključivo kao lep porcelanski komad.
https://www.boyaporcelain.com

Marija Djordjević je studirala dizajn, a zatim vizuelnu umetnost u Beogradu, Pragu i Drezdenu. Snimala je umetničke video radove i kratke filmove do 2012. godine, kada su se stvari okrenule, i postala je posvećena radu sa kožom. Dizajnira i izrađuje kožne rančeve u radionici za rad dve osobe na Dorćolu, u Beogradu, i jedna je polovina kompanije Naša Posla. Naša Posla su dizajnerke obuće i torbi iz Beograda. Počele su 2012. godine udružujući snage sa obućarem iz Zrenjanina, Mišom Surutkom. Naučile su da rade sa kožom radeći pored njega. Njihov dizajn proizlazi iz zanata i prirode ovog tradicionalnog materijala, kože.
https://www.facebook.com/nashaposla/

Ime: *
Your answer
Prezime: *
Your answer
Godina rođenja: *
Your answer
E-mail: *
Your answer
Broj mobilnog: *
Your answer
Fakultet: *
Your answer
Smer: *
Your answer
Na koju godinu studija ste trenutno upisani: *
Your answer
Link/ovi na portfolio/sajt/behance/instagram ili sl: *
Your answer
Sa kojim tehnikama i materijalima iz domena primenjene umetnosti ste imali iskustva u dosadašnjem radu/studiranju? *
Your answer
Prijavljujete se za radionicu sa: *
Ukratko opišite motivaciju za učešće u radionici: *
Your answer
Da li imate prethodno iskustvo u radu sa keramikom/vajanjem ili kožom/šivenjem (ako da, ukratko pojasnite) ? *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Nova Iskra. Report Abuse - Terms of Service