Request edit access
TALLER: "DONES, ASIL I TREBALL"
El centre d'Informació per a treballadors estrangers (CITE), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, organitza el taller: "Dones, Asil i Treball.

La formació es realitzarà el divendres 22 de març, de 10 a 14h (durada de 4h, amb una pausa de 30 minuts) al Palau Firal.

Els objectius del taller son donar a conèixer el marc legal d'estrangeria i refugi i les seves repercussions en l'accés al món del treball, reflexionar sobre el biaix de gènere dels marcs legals d'estrangeria i asil, i els seus efectes sobre les dones estrangeres i refugiades, conèixer la situació laboral de les dones estrangeres a Catalunya, en concret la situació de les treballadores de la llar estrangeres, ser conscients dels drets laborals i de la Seguretat Social de les treballadores estrangeres residents i els de les que no tenen autorització administrativa i prendre consciència de les conseqüències que poden tenir els estereotips i els prejudicis vinculats a les persones immigrades i refugiades i despertar una actitud crítica i reflexiva sobre els rumors que ens puguin arribar.

Continguts del taller:
* Dret d’asil i d’estrangeria. Marc legal i procediments. La violència masclista de la legislació d’estrangeria.
* La situació laboral de la població estrangera
* Els drets laborals i de Seguretat Social dels treballadors estrangers (residents i sense autorització administrativa)
* La situació laboral de la dona estrangera. El cas de les treballadores de la llar i les cures
* Estereotips i perjudicis en relació amb la immigració i el refugi. Dinàmica de Grup

El taller s’adreça a professionals d’entitats de persones que gestionen el programa estatal de refugi, serveis socials, dona, vinculats a temes d’inserció i ocupació i altres serveis d’atenció a les persones.

Atès que les places són limitades, s’atendran per ordre estricte d’entrada i sempre que sigui abans del 15 de març.

En el marc de la Xarxa per l’Acollida i la Inclusió de les Persones Refugiades (XAIR) Bages, aprofitem per fer aquesta aportació relacionada amb el dia 8 de març entenent la necessitat de reivindicar els drets de totes les dones i especialment els de les dones que es troben en especial situació de vulnerabilitat.

Esperem que aquest taller sigui del vostre interès!

Nom *
Your answer
Primer cognom *
Your answer
Segon Cognom *
Your answer
Població *
Your answer
Adreça: *
Your answer
Telèfon de contacte: *
Your answer
Correu electrònic: *
Your answer
DNI *
Your answer
Empresa /institució/entitats *
Your answer
Professió *
Your answer
Observacions:
Your answer
Organitzen:
Nota legal
D'acord amb el que estableix l’article 5 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, li informem que les dades personals subministrades per vostè, s'incorporaran en un fitxer d’“Usuaris de Serveis”, del que el Consell Comarcal del Bages és responsable, i seran objecte de tractament, per a l'exclusiva finalitat de gestionar els diversos serveis públics del Consell Comarcal utilitzats pels usuaris, en l’àmbit de les seves funcions.
Vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel•lació i oposició que legalment li corresponen, dirigint-se al Consell Comarcal del Bages, per correu postal a la Muralla de Sant Domènec, 24 08241 de Manresa o correu electrònic (lopd@ccbages.cat).
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service